Göra i Västerås

Mer info kommer inom kort…

Fram tills dess har du här en mindre informationssida om vad ni kan göra i Västerås.

Västerås är en Mälarstad. Det innebär att alla möjliga vattenaktiviter är tillgängliga under sommaren. Exempelvis kan du åka på trevliga kryssningar i Mälaren, åka ”räkbåt”, åka vattenskidor, hyra vattenskoter, åka en tur i Västerås nyinvigda kabelpark eller bara ligga och slappa på Västerås medelhavsinspirerade sandstrand vid city – allt inom gångavstånd från City!

Göra i Västerås på sommaren:

På sommaren kan du även åka Motorkross på en modern krossbana, spela minigolf på en mängd banor, besöka Världens största bilträff, Västerås Cityfestival, spela traditionell golf, åka Gokart i Hälla, självplocka jordgubbar, fiska kräftor i Svartån mitt i City eller bara strosa omkring Mälaren och ta en drink på någon utan alla krogar längs med Mälaren – allt inom 0-20 minuters cykelväg från City! (Förutom självplocket av jordgubbar).

Vad göra i Västerås

Göra i Västerås på Vintern:

På vinterhalvåret åker du långfärdsskridskor på Mälaren, åker skidor på Vedbobacken med lift, eller långfärdsskidorBjörnön eller så tar du dig ner till City med grillorna och åker skridskor mitt på Stora Torget. Med start vintern 2015 är dessutom Västerås Cable Park öppen för Wake Board på is. Se själv.

Västerås erbjuder en flera trevliga inomhusarenor där du kan spela tennis, badminton, bowling, pingis, gymma, simma och alla andra traditionella sporter du kommer på. På Bellevuestadion (ca 10 minuter norr om City) erbjuds hela 14 000 kvm anläggning med bl a fyra squashbanor, sju inomhustennisbanor, 20 badmintonbanor och 20 bowlingbanor

Önskar du något mer fartfyllt att göra i Västerås öppnades i dagarna (slutet av Augusti 2014) Sveriges första Actionbad. Badet ligger ca 5 minuter från City. Har själv inte hunnit varit där men gissar på att det är ett modernt Äventyrsbad i världsklass med massa digitala miljöer, vatten som ändrar färg, ljusshower och rutschkanor man knappt vågar åka.

Hotell i Västerås

Ett besök till destinationen The Steam Hotel är alltid trevligt för den som vill njuta av spektakulär utsikt, maffig men ändå intim interiör eller för den som bara vill spaa.

Söker du höjder är det Karlsson på Taket i Skrapan du söker eller toppen av Västerås Domkyrkan – som erhållit maximalt antal stjärnor i Guide Michelin. Sist men inte minst kan ni såklart besöka Djäkneberget vilket ligger några minuter från City – en fantastisk miljö, bevarad historia och en förträfflig utsikt finner ni här.

Finns att göra i Västerås

Göra i Västerås City:

Utöver detta finns det i Västerås City ett gäng krogar, nattklubbar, flera Gallerior, bio, Västmanlands teater och Sveriges högst belägna Pianobar vilket du finner i Skrapan.

Är du sugen på att känna historiens vingslag kan du bara sätta på dig ett par sköna sneakers och gå runt på Kyrkbacken mitt i City. Kyrkbacken är idag en stadsdel i Västerås som påminner mycket om Skansen. Skillnaden är att vissa lyckliga Västeråsare faktiskt bor här på riktigt.

Sveriges bästa Handelsområde finner du i Västerås där du hittar allt och lite mer, i trevliga miljöer, ingen stress och på bekvämt avstånd från City.

Inte långt från detta handelsområde finner du även Västerås alldeles egna och nyöppnade Saluhall där du kan ta en fika, äta något gott och köpa hem lokalproducerade och säsongsbetonade råvaror.

Utbudet av olika kurser, dans, brottning, kanotingen, bågskytte, språk mm är stort – minst sagt.

Uppleva i Västerås

 

Blir du sugen på att göra något i en världsmetropol ligger London bara ca 2h härifrån. Ryanair tar dig till London från Västerås flygplats för bara några hundringar. Önskar du göra något i en större stad än Västerås (och mindre än London) tar du tåget till Sthlm som går med regelbundenhet från Västerås till Stockholm på 53 minuter.

Det är lätt att göra saker i Västerås. Använd gärna bloggen som idéspruta.

När du väl bestämmer dig för att göra något av allt som går att göra i Västerås vill jag varmt rekommendera dig att använda cykeln som färdmedel. Västerås Stad erövrade tredje plats i ”Sveriges Cykelstad” och staden gör allt och mer för alla cyklister. Cykelvägarna är femstjärniga, cykelställ överallt, flera hundra cykel- och gångtunnlar för att underlätta, belysningen är bra, bredden är toppen och huvudcykelvägarna är plogprioriterade på vintern.

Saker att göra i Västerås

Som sagt, inom kort kommer en mer strukturerad form av ”Att Göra i Västerås”, innan dess är du välkommen att bara scrolla runt i bloggen och om du vill sprida möjligheterna i Västerås kan du gilla oss på Facebook och få del av uppdateringar på bloggen.