Flytta till Västerås

Går du i tankarna på att flytta till Västerås från annan ort i Sverige kan denna blogg vara till nytta för dig.

Bild på Svartån som rinner genom Västerås

Flytta till Västerås

Själv flyttade jag, min fru och våra två barn till Västerås från Stockholm under sommaren 2014. Det är många som flyttar från Stockholm till Västerås.

Vi bor idag i ett radhus vi bara hade kunnat drömma om i Stockholm, bor endast 5 minuters cykelväg från Mälaren, tåget, stan, shopping, restauranger, småbåtshamnen, skog mm.

Flytta till Västerås

Färjkajen – Västerås hamn

Vi bestämde oss för att lämna Stockholm p.g.a. att vi kände att Västerås har så mycket mer att erbjuda barnfamiljer än Stockholm. Fokus som familj är enkelhet, bekvämlighet, korta avstånd, nära aktiviteter, närhet till vänner, cykelvägar värda namnet, friluftsliv, lugn mm.

Skola och förskola gick förvånansvärt enkelt att ordna och möten med nyckelpersoner likaså.

I fråga om bostad var det även betydligt enklare än i Stockholm och vi fick tid att verkligen undersöka de objekt vi var intresserad av.

Har du ditt jobb i Stockholm är det smidigt att pendla från Västerås. För några år sedan tog det ca 90 minuter från Västerås till Stockholm. Idag tar det ca 53 minuter att pendla. Om några år (med den nya Mälarbanan) är nog siktet inställt på fler avgångar och en radikalt nedkortad tid. Gissningsvis kommer en resa till Stockholm från Västerås gå på under 40 minuter.

Pendla mellan Västerås Stockholm

Flytta från Stockholm till Västerås

Ska du börja studera kan Västerås erbjuda boenden till mycket rimliga priser mitt i smeten utan att du behöver skuldsätta dig på flera miljoner. Mälardalens Högskola är en av Sveriges största högskolor och studentbostäder kan du räkna med att få så snart du kommit in om du inte vill köpa.

Alltomvasteras.nu kanske kan ge dig en förståelse av staden, vart Västerås är på väg, hur det ser ut och vilken typ av livskvalité Västerås erbjuder.

Jag tror att du blir förvånad över vad en ort bara 2 timmar och 20 minuter från London kan erbjuda. (Ja, Västerås har en flygplats du kan cykla till från Centrala Västerås på under 20 minuter 🙂

Välkommen till Västerås du också!