Öppet brev till Swebuss

Hej ledningen!

Jag bor i Västerås och arbetspendlar ca 2-3 ggr i veckan till Stockholm. I vanliga fall tar jag tåget och köper styckvisa biljetter.

Seden någon vecka tillbaka i tiden har SJ höjt priserna på biljetterna från ca 98 kr till 145 kronor för en enkelresa. I min värld kan dom lika gärna höja till 399 kr för en enkelresa. Det är lika ointressant oavsett då standarden på tågen sjunker som ni kanske känner till.

Nu testar jag hur som helst på er buss och trivs väldigt bra. Ja, det tar längre tid att åka buss än tåg men då jag redan nu hunnit med så pass mycket arbete gör det faktiskt inget.

Det är enkelt att arbeta på er buss, uppkopplingen är bättre än hos SJ och det finns gott om eluttag. Att benutrymmet är bättre än på tåget gör inte saken sämre och att ni dessutom erbjuder en flexibilitet med av- resp ombokning är kanon.

Jag kan gissa att det är fler än jag som pendlar ca 2-3 gånger i veckan och då borde dessa resenärer också börjat se sig om efter alternativ till tåget. Därför undrar jag om Swebus, mot bakgrund av SJs nya ockerpriser, kan tänka er att testa på en linje som anländer till Stockholm kl 09:00 och därmed lämnar Västerås kl 07:30. Jag har en känsla av att det skulle bli en lönsam linje för er med tanke på att det med ett tio-kort kostar 58 kr per resa istället för 145 kr. Detta borde väcka intresse hos fler passagerare.

Det blir en besparing för mig på 18 000 kr per år vilket jag hellre gör annat för än att arbetspendla.  För 18000 kronor kan jag exempelvis åka på en tvåveckors lyxsemester till Gdsansk, Krakow, Poznan eller Budapest med familjen och äta ute varje dag och bo på ett trevligt hotell och göra en massa trevliga saker med familjen. 18 000 kronor i Sverige kanske inte är så mycket men i Polen finns det ännu en god köpkraft för dessa pengar.

Nu blev det ett väldigt långt brev men det är för att jag hoppas att ni ser en poäng med att etablera en ny linje från Västerås till Stockholm.

You may also like...

1 Response

 1. Christel Grip skriver:

  Hej och stort tack för ditt inlägg!

  Roligt att höra att du trivs på vår buss. Och intressant att läsa om din spaning, vi ska verkligen ta oss en funderare på om vi ska lägga in ytterligare en tur på morgonen. Generellt har vi tuff konkurrens från tåget mellan Västerås och Stockholm, men du lyfter poänger som kanske fler resenärer håller med om. Fyller vi en buss, så kör vi mer än gärna 🙂

  I vilket fall som helst, så är du välkommen tillbaka till oss på våra befintliga turer mellan Västerås och Stockholm.

  Vänligen,
  Christel Grip
  Presschef Swebus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *