Öppet brev till VLT

Hej VLT,

Idag valde jag att bli prenumerant. Det som fick mig motiverad var följande rubrik som tillhörde ert premiumutbud:

 Elisabeth Unell (M): Jag handlade och lagade mat till en utländsk delegation

Jag valde att öppna ett konto då jag vill uppmuntra VLT att fortsätta granska våra politiker. Besvikelsen tog över ganska snabbt då jag insåg att rubriken inte var något annat än ett sk clickbait.

mm

Bilden är lånad och har inget samband med detta inlägg att göra. Det var ungefär såhär jag såg mina skattepengar användas när jag läste rubriken på VLT.

I artikeln framkommer det att VLT lyckats få fram information om att oppositionsrådet Elisabeth Unell (M) köpt mat på ICA för bl a mina pengar. Spontant känns det inte alls bra då jag själv har en familj att mätta.

Hon får frågan varför hon handlat livsmedel på ICA med skattebetalarnas pengar varpå Elisabeth svarar:

– Jag handlade och lagade mat till en utländsk delegation. Jag har gjort det vid ett tillfälle, i mitt fall handlar inte jag och lagar mat i vanliga fall på det viset, utan den här gången var det för att ge den här delegationen något utöver det vanliga”.

Mer än så granskar ni inte. Ni släpper därefter frågan och artikeln avslutas även då ni har ett öppet mål. Ni lät henne komma undan. Antingen lät ni henne komma undan då inköpet var motiverat (och ni gjorde en höna av en fjäder) eller så kom hon undan pga att journalisten är mindre kompetent i sin journalistiskt grävande roll.

Vad var det för ”utländsk delegation”? Vad inhandlades? För hur mycket? Hur redovisades kostnaden hos kommunen? Vem godkände Elisabeths inköp? Vad var syftet med denna måltid? Vilka närvarade? Vad konkret gav denna middag tillbaka till oss skattebetalare? Hur skrevs kostnaden av? Har Elisabeth gjort andra inköp som behöver en närmare granskning?

 

Det finns som sagt mycket att granska i Västerås och kommunen har under lång tid sluppit att bli granskad.

Jag kommer fortsätta min prenumeration i 3 månader och därefter utvärdera en eventuell fortsättning.

Tack för mig!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *