Islamiska Staten rekryterar från Asylboendet Signalisten

Numera är Asylboendet Signalisten kameraövervakad och externa besökare krävs på legitimation i de fall besökarna själva aktivt söker upp och anmäler sig till en anställd.

Orsaken till denna legitimering är att Islamiska Statens anhängare och Talibaner använder asylboendet som en rekryteringshub enligt en trovärdig källa på Signalisten.

Enligt källan var två stycken IS-sympatisörer inne på boendet och bedrev en rekryteringskampanj för bara några dagar sedan.

Utmaningarna asylboendet står inför är att vem som helst som smälter in har access till boendet. Receptionen är obemannad och personal finns bara där vissa tider på dygnet. Det finns flera ingångar till boendet och övriga ingångar är fria från övervakning och bemanning. Endast vid entrén finns en tidvis bemannad reception. Övriga ingångar (inklusive brandingångar) är fria att beträda då dessa fungerar som alternativa in- och utgångar.

Säkerheten på Asylboenden runtom i Sverige och Västerås är en nationell och kommunal angelägenhet och att se över säkerhetsrutinerna på boendet bör vara prioriterat.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *