Vad har hänt i city?

Söktrycket hos Arbetsförmedlingen, Socialkontoret och Försäkringskassan är numera högt.

Detta känner man som besökare till city av per omgående vid ens besök till stan då stora och små grupper av människor koncentreras kring dessa kommunala och statliga institutioner som alla är lokaliserade mitt i stadskärnan med en tyngdpunkt kring Punkt.

För att bibehålla ett relevant city är det antagligen klokt att nu fundera kring en omplacering av dessa institutioner. Vår tanke är att det annars kan upplevas irrelevant att besöka stan ifall man undermedvetet upplever att Arbetsförmedlingen, Socialkontor Vuxen och Försäkringskassan tagit över stadsbilden.

Korsningen Stora Gatan/Vasagatan har på kort tid utvecklats till någon sorts megatransit där take-away-kaffemuggar rullar runt bland cigarettfimpar och nötskal på gatan och annat skräp.

Entréerna till Galleriorna har på kort tid utvecklats till någon sorts fritidsgård där besökarna spenderar timmar att surfa gratis på sina mobiler och hänga.

Ett enkelt lyft för stan som helhet är ifall busshållsplatsen i ovannämnda korsning förflyttades till Munkgatan bakom Punkt. Denna enkla omlokalisering skulle avlasta Stora Gatan och göra city mer tillgänglig för fler.

Att sedan omlokalisera kommunens kontor till andra delar av stan kan säkert vara en bra lösning också.

Ämnet är politiskt känsligt vilket vi är fullt medvetna om. Ämnet bör dock erkännas ifall city ska vara relevant för besökare till annat än dessa institutioner.

”Problemet” med den blå färgen på tältduken (som VLT skrev om för några månader sedan) borde idag kännas mikroskopisk i jämförelse.

You may also like...

1 Response

  1. Roffe skriver:

    Kan bara hålla med, lägg dom på oxbacken eller nåt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *