RibHaus i saluhallen

Idag strax efter ordinarie lunchtid gjorde vi ett besök till den nyinvigda hamburgerrestaurangen i Saluhallen vid namn RibHause. Förväntningarna var höga efter alla produktbilder som släppts på RibHause Facebooksida som exv denna bild:

Hamburgare RibHause

Menyn är avskalad och priserna likaså. Hamburgaren kostar 85 kr och det finns tre varianter att välja på. Tillbehör går att få till för 15 kr/st där dip eller pommes är alternativen. Shakes kostar 38 kr och där kan du välja mellan kaffesmak, Oreo eller banan eller vanilj.

Det tog minst sagt onormalt lång tid för leverans och vi fick vänta i över 20 minuter på en vegoburgare och en DR Seoul på 150 gram, pommes och shake.

Sann produktbild:

Saluhallen hamburgare

Upplägget var lite annorlunda från vad vi hade siktet inställt på. Riktigt så kul såg den inte ut men positiva som vi är la vi det estetiska åt sidan och fokuserade på smakerna istället.

150 g DR Seoul:

Isbergssallad var en överraskning på en nischhamburgare. Här förväntade vi oss prydligt strimlad grönsallad av högre klass. Brödet hade inte värmts upp och serverades delvis kall. Köttet smakade men inte så mycket mer och konsistensen saknade motstånd. Dressingen är inspirerad av någon sorts asiatisk touch som var annorlunda och fick smaklökarna att tänka på sushi.

Vegoburgaren:

Denna burgare bestod av en uppvärmd halloumi mellan två bröd, inlagd lök, isbergssallad och majonnäs.

Oreoshake:

Något tråkig servering i en plastmugg och storleken var liten. Konsistensen och smaken i övrigt var dock god men inget extra. Shaken tillverkas på beställning av kassapersonalen vilket upplevdes lite ofräscht med tanke på kontanthanteringen och avsaknaden av plasthandskar.

Pommes:

Näst inpå perfekta. Bland de bättre pommes vi ätit. Fantastisk krispighet, färg och smak.

Som stammis på Saluhallen kan jag utan tvekan säga att ett hamburgerhak är närmast en perfekt och mycket begåvad satsning för att locka en ny kundgrupp till hallen. Aldrig har jag sett en större variation på besökare i fråga om ålder. Nu hade till och med 80- och 90-talister hittat till Saluhallen vilket är glädjande.

Vi lämnar dock Saluhallen något besvikna och lite småbittra faktiskt men antar att vi bara hade en dålig dag och att våra smaklökar var på dåligt humör.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *