Sverige och Västerås förändras

Har fått rapporter från läsare och bekanta om hur raskt Sverige och Västerås håller på att förändras.

Den ena olyckliga händelsen efter den andra talas det om och omfattningen tycks öka. 

Många talar om att det svenska språket börjar bli sällsynt i det offentliga rummet och att beteenden hos invånarna också förändrats i takt med att den svenska kulturen minskar i relation till andra kulturer.

Det vi ser är ett resultat av ett politiskt fiasko där inkompetenta beslutsfattare och politiker valt att prioritera sig själva och sina egna ersättningar framför ett värdigt och professionellt mottagande. 

Lögastrand går tyvärr inte att besöka då badande gäster inte fått information om att man slänger sina sopor i papperskorgen och att petflaskor och annat skräp inte hör hemma i vattnet.

På bio är det tufft att besöka om man har otur med vilka andra det är som besöker bion samtidigt som dig. Alla har inte fått lära sig att man ska visa respekt för det allmänna ljusrummet.

Att som ensam tjej gå på gatan själv har för många kvinnor ofta varit en otrevlig upplevelse men idag upplevs det ibland som ren skräck. Alla förstår inte det vi alla andra fått lära oss i svensk förskola och skola.

Att arbeta som anställd i en butik eller restaurang kan idag vara en traumatisk upplevelse beroende på vilka kunder det är som handlar. Att som personal bli bespottad och kallad hora är inte alldeles ovanligt idag.

Att bo på fel sida av stan kan innebära att ditt barn aldrig kommer ges en chans att lära sig tala svenska eller få en chans att adoptera svenska värderingar.

Anders Teljebäck & CO: 

Vad exakt gör ni för att städa upp efter Fredrik Reinfeldt och numera fru Romson och svetsaren Lövfen? Ni kan inte längre fly. Ni måste agera.  Vi befinner oss inte i en situation där det duger med öppna-hjärtan-tal och klippa band vid invigningar.

Avslutningsvis:

Är ledsen för att behöva skriva en sådan tråkig verklighetsskildring. Bloggen handlar ändå om allt och inget om Västerås. 

Har så otroligt svårt att förstå att ni beslutsfattare inte gör ett enda dugg för att ta ansvar. Ser ni inte att denna ”situation” fullständigt spårat ur? 

I Stockholm är denna ”situation” inte lika påtaglig då Sthlm är segregerat. Här i Västerås får man dagligen smaka på bristerna i mottagandet vart man än går, vart man än ser eller vad man än gör. 

Det är på tiden att ni politiker tar ert ansvar och gör skäl för era respektive roller. 

Ni kan inte ta hit flera 1000 människor från en helt annan kultur, med helt andra värderingar, med helt andra kunskapsramar, med helt olika bakgrund och sedan tro att dessa människor kommer att finna nycklarna till Sverige utan någon som helst vägledning till hur dessa nycklar ser ut – det är nämligen inte fult och skrytsamt att tydligt förklara vad det är som gör Sverige så bra. 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *