Polisen diskuterar mutor som en extra inkomstkälla

Om poliser inte får mer i lön riskerar vi medborgare att drabbas i form av korruption och mutor inom kåren vilket alltså slår direkt mot samhället. Detta menar Rolf, ordförande i polisfacket Västmanland vilket vi kan läsa i dagens artikel producerad av vlt.se

Polisen emblem

Ordförande inom polisfacket målar upp en mycket dyster bild och menar vidare på att poliser är missnöjda med ingångslönerna men även löneutvecklingen.

Hur ska exempelvis en ensamstående förälder på 24 000 kronor och med två tonårsbarn klara ekonomin” frågar sig Rolf och avslutar med att påstå att påstå att ”det är nära fattigdomsnormen”.

Kommentar: Detta ger en disponibel inkomst per månad på 18 760 kr vilket naturligtvis inte är i närheten av någon fattigdomsgräns. Tonårsbarnen får ju dessutom gratis sjukvård, gratis utbildning, gratis mediciner och varsitt studiebidrag på 1050 kr/mån.

På fem år har min lön stigit med 2000 kr – det följer inte ens inflationen” menar Roger som är en polisanställd hundförare med 29 900 kronor i grundlön.

Kommentar: Hade Rogers lön endast följt inflationen hade Rogers lön idag varit 29 187 kr. Nu har Rogers lön inte bara följt inflationen utan även gasat på något högre.

Anledningen till varför jag står ut (med att bara tjäna 29 900 kr) är att jag får använda mitt arbetsverktyg, hunden, i jobbet” avslutar Roger med.

Kommentar: Du som hundförare gör stor nytta för samhället men det står säkert flera hundra hundälskar i kö och väntar på din uppsägning.

Jag anser att en utbildad trafikpolis inte borde ligga under 30 000 kronor i månaden” säger en trafikpolis vid namn Christer.

Kommentar: Lönen bestäms utifrån hur många som kan göra det du gör, hur skicklig du är på det du gör och slutligen det upplevda värdet av det du gör. Denna regel gäller oss alla förutom höga politiska tjänstemän och landshövdingar men alla oss andra. Därför tjänar Zlatan flera hundra miljoner per år och du och jag några hundra tusen. Så enkelt men ändå så svårt att förstå.

Avslutningsvis:

Vi får hoppas att hoten om en korrumperad poliskår från Roger bara var tomma ord för inte menar ordförande att han och hans kollegor ska nyttja sin polisiära makt i syfte att tillförskansa sig ekonomiska fördelar på brottsligt vis?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *