Västerås mest drivna invånare?

kl 19:30 ringde det på dörren. Jag satt i vardagsrummet när det ringde. Tittade ut och såg bara mörker, gick till dörren och tittade ut,öpnnade och där stod en kvinna.

  

”Hej, jag är ledsen för att behöva ringa på så sent. Jag är arbetslös, har inga pengar och istället för att bara tigga plockar jag svamp som jag säljer” säger hon.

Hon står där och upplever att hon är arbetslös men arbetar mer än någon annan jag känner. Hon upplever att hon sjunkit ner på samhällets botten när hon egentligen befinner sig på samhällets topp.

Hon har leriga händer och hon ser rädd ut. Bredvid henne har hon en papperspåse fylld med små plastpåsar med svamp i. 

”En påse för 60 eller två för 100” – säger kvinnan.

Jag köper två påsar och ber henne komma in. Jag vill så gärna fota henne och skriva om henne och dela på bloggen. Detta är hon tyvärr inte intresserad av då hon är rädd för att hon kan få problem… Jag förstår henne och lägger ner tanken.

Att döma senare förstod jag att hon lyckades sälja till många av mina grannar. 

Denna kvinna gav mig hopp om mänskligheten. Hon fick mig att se ljus när det nu är relativt mörkt.

Denna människa har tagit kontroll över sitt liv och beslutat sig för att ta ansvar och börja bygga en bättre framtid för sig själv och omvärlden.

Det är så lätt att vara ett offer inför omständigheterna idag. Det är så lätt att bara falla platt till marken. Det är så lätt att bara ge upp och gråta. Det är så lätt att känna sig kränkt, skylla på andra och bara kräva. 

Det kräver mod att i Sverige våga ta tag i sitt eget liv och styra det mot önskad riktning. Jag är glad och synnerligen tacksam för att fått den äran att träffa en av Västerås mest drivna människa.  

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *