Västerås – Staden utan gränser

Som vi skrev igår medföljde en bilaga i SvD köpt av Västerås Stad. Mycket kul läsning och ett intressant upplägg.

IMG_0954

Bilagan har på förstasidan en illustration av planerna för det nya Resecentrumet. Sidan två består av bilder på Lillåudden, Öster Mälarstrand och äldre kvarter i centrum.

Andra halvan av sidan två berättar Anders Teljebäck (Kommunstyrelsens ordförande) om var Västerås varit och var vi är på väg. Det andas energi och det gillar vi. Bombardier har köpt in sig och såklart även Kokpunkten, JM, Mimer, Peab och Kungsleden. Kadesjös passar på att marknadsföra sitt varumärke och samtidigt söka personal.

Västerås Stadsbyggnadsdirektör Lotta Lindstam flikar in på sidan 8 och berättar om många nya bostadsprojekt och allmänt om planerna för bostadsförsörjningen i Västerås.

ABB visar stolt upp sina bidrag till automationsindustrin och Mälardalens Högskola beskriver det täta samarbetet mellan högskolan och näringslivet. Västerås flygplats har köpt in sig på en halvsida

Näringslivschefen Conny Petrén rundar avslutningsvis av bilagan med att berätta om tillväxten i Västerås, handeln, samtliga hamnaktiviteter etc. Tycker Conny får med det mesta på några få rader.

Spontant känns hela bilagan mycket trevlig och andas livslust. Det finns en del av bilaga jag tycker bör lyftas fram lite extra nämligen det faktum att man går ut ganska hårt med det nyetablerade bolaget vid namn Västerås marknad & näringsliv AB. Denna satsning tror vi kommer ha en signifikant betydelse på framtida Västerås. Det är nämligen som så att man inom staden nu beslutat sig för att driva näringslivsfrämjande arbete på ett fundamentalt mer aggressivt sätt – det är minst sagt intressant. Conny beskriver det som så att:

”Vi kommer till exempel att aktivt pejla in de företag som borde vara intresserade av att flytta hit utifrån de styrkor vi har inom det befintliga näringslivet och som stad, istället för att passivt vänta in eventuella intressenter.”

Ska bli mer än intressant att få veta vem som utses till VD för detta nyetablerade bolag.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *