Grymma presentationer på Konserthuset

Igår bjöd ABF, Västmanlandsmusiken och Gathering Västerås in till en föreläsningsshow i Västerås Konserthus som var riktigt grym.

Formatet denna speedade föreläsningform grundar sig på är hämtad från Japan och heter Pecha Kucha.

Presentationsformatet baseras på att varje föreläsare får presentera 20 bilder på max 20 sekunder per bild.

Pecha Kucha

Presentationerna var kul och gav snabba insikter i diverse ämnen alltifrån Twitter, djurfri mat till politik. Håll utkik efter nästa Pecha Kucha i december 2015.

Vad vi noterade var att detta event var ett av få event vi besökt i Västerås där åldrarna var blandade. Riktigt ofta är medelåldern onormalt hög och det kanske har att göra med att Västerås behöver anpassa sitt kulturella utbud till att passa mer varierande målgrupper.

Mycket i Västerås vänder sig nog till barnfamiljer och seniorer och inte fullt lika mycket till ungdomar och singlar under 30. Eller så är denna yngre målgruppen bara så grymt blasé att de inte gör annat än att streama videoklipp på katter och trycker på gillaknappar på Facebook. Ålderfördelningen på events i Västerås är hur som helst inte i balans sett till ålderfördelningen i största allmänhet – detta bör ses över.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *