Besynnerlig fastighetspolitik

I ett tidigare inlägg skrev vi om det egendomliga i att upplåta en av Västerås vackraste byggnader mitt i centrala staden till en förskola. Inlägget kan läsas här.

Byggnaden vi skrev om då var det gamla Rådhuset som tjänstemännen inte lyckades hitta lämpligare hyresgäst till än en förskola. Byggnaden ser vi här nere:

Rådhuset

På nedervåningen bedriver man sedan några månader tillbaka en förskola och på övervåningen har Centrum för Tvåspråkighet tagit över. Det finns inte så mycket mer att säga än att delar av fastighetspolitiken i Västerås följer någon sorts agenda som känns minst sagt underlig.

Idag fick jag ytterligare vatten på min kvarn. Efter en fantastisk promenad i Västerås – närmare bestämt Kyrkbacken – började jag notera att många fantastiskt vackra byggnader upplevs väldigt tomma och livlösa såväl under dagtid som kvällstid.

Bla rasade jag över denna sagolika byggnad:

Gymnastiksal Västerås

Denna arkitektoniska skatt är uppförd här:

Skolgatan

Byggnaden ligger alltså mitt i centrum på Kyrkbacken.

Här kommer en bild på fastighetens entré:

Entré Gymnastiksal

Gymnastiksal entré Västerås

Byggnaden har två våningar idag och man bör ju fråga sig hur staden väljer att nyttja fastigheten såklart.

Efter ett samtal med en arbetsledare används gatuplan till förråd för krattor, fikarum och förråd för ”Daglig Verksamhet”. Övre plan ”används ibland som gymnastiksal men inte så mycket längre då det finns en nyare hall att tillgå” enligt samma arbetsledare.

Källare gymnastiksal

Mao har vi en ytterligare nyklassicistisk fastighet i centralt läge som man inte lyckats hitta lämplig hyresgäst eller köpare till. Detta får mig att fundera på ifall det är hyresgäster och köpare det är fel på eller om det är fastighetsnämnden som tappat hungern – för något är inte som det bör vara i en annars så expansiv och innovativ stad.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *