Vem är vår nya Näringslivsdirektör i Västerås?

Sedan en tid tillbaka pågår en stor och mycket betydelsefull rekryteringen av Västerås nya Näringslivsdirektör och tillika VD för ett nyformat bolag vid namn Västerås marknad och näringsliv AB.

Annonsen kan läsas i sin helhet här.

Det är ett spännande uppdrag och i synnerhet viktigt sådant som syftar till att stärka Västerås attraktionskraft utifrån stadens mål.

Profil:

Ser vi på en nyligen rekryterad Näringslivsdirektör i Uppsala – Yvonne Näsström – kan vi bilda oss en uppfattning om hur profilen ser ut som man nu söker. Uppsalas Näringslivsdirektör arbetade tidigare på ett stort internationellt läkemedelsföretag med olika uppdrag och senast som Kommunikationsdirektör. Innan dess hade hon flertalet chefsbefattningar inom olika områden i samma Läkemedelsföretag.

Akademisk utbildning är ett krav för tjänsten.

Bakgrund:

Som vi skrivit många gånger på bloggen expanderar Västerås på alla tänkbara sätt. Denna expansion har pågått kraftfullt sedan år 2000 och på bara några år har staden förändrats radikalt. Inflyttningen till staden är hög, nya bostadsområden växer fram, besöksnäringen ökar och affärsklimatet tycks utvecklas starkt.

Arbetsmarknaden växer och antalet nyetablerade företag ökar – arbetsställena diversifieras.

Det som nu behövs för att ta Västerås till nästa nivå är en strategiskt samordnande roll och därför söker man nu en Näringslivsdirektör.

Vi ser med spänning fram emot en presentation av Västerås nya Näringslivsdirektör.

TIPS:

Jag föreslår att alla med ett nätverk på Linkedin går in och delar annonsen i deras flöden. Personen som kommer att rekryteras finns i någons flöde redan. Västerås Stad använder ett äldre rekryteringssystem som bl a inte är anpassat för ny teknik (sociala medier) men man kan iaf klistra in länken till annonsen.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *