Guidad tur genom Västerås

Västerås erbjuder flera olika typer av guidade visningar av olika slag. Idag blev det en mycket trevlig visning av en guide vid namn Ragnhild.

Turen ser vi nedan:

Turistbyrå

Vi var 9 nyfikna som följde med och starten skedde vid Västerås Konserthus. Därifrån gick vi genom Vasaparken upp mot Bondtorget.

Vasaparken

Västerås är en Mälarpärla med många små skatter och nog ännu fler mindre kända skatter. Vi fick veta lite mer om Västerås första offentliga konstverk, lite om det andra offentliga konstverket, snusfabrikörens självmord, båtgaraget i Svartån, barngraven, gamla bilvägar i staden som lyckligtvis idag är cykelvägar…

Vi fick även en bättre förståelse över alla de olika offentliga konstverken som finns i vår stad och vad de olika konstverken egentligen förmedlar för budskap.

När vi gick runt där på denna tur slog det mig igen hur vackert det är här. Det är verkligen en stad att vara stolt över.

Avslutningsvis:

Ragnhild är en tillgång för Västerås och jag hoppas att du som läser detta tar dig tid att gå på hennes tur. För ytterligare information om turerna kontaktar du Västerås Turistbyrå alt visitvasteras.se

*Ingen som helst ersättning har utgått för detta inlägg.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *