Använd din konsumentmakt

För en stund sedan ramlade vi över ett klipp på Youtube. Klippet visade omständigheterna på KFC:s kycklingproduktionsanläggningar. 

Vi har sett liknande klipp tidigare och det har säkert du som läser detta också gjort. 

Hur hanterar vi människor sådan information som djurrättsaktivister delger och sprider? 

 Jag själv brukar förtränga och förlita mig på att det är bättre i Sverige. Samtidigt har jag sett klipp hur industrin här i Sverige arbetar och det är egentligen inte så mycket bättre här heller. 
Vad göra?

Gå till Saluhallen Slakteriet och köp köttet där. Det smakar så mycket bättre. Konsistensen är fantastisk. Lukten av köttet går inte att jämföra med köttet från storskalig produktion.
Utöver att allt smakar himmelskt bidrar vi även till en lite bättre värld och ett betydligt bättre liv för djuren när de lever och strax innan slakt. 

  
Priset då?

Priset är högre. Ibland mycket högre än på ICA, Willys eller Coop. 

Priset hos storbolagen kan hållas lägre då storskalighet är en överlägsen industrimetod. Problemet med denna industriella matproduktion är att vi konsumenter såklart endast får det vi slutligen betalar för. 

Det vi får i de stora matvarubutikerna är något som ser ut som kött men något som inte längre luktar eller smakar som kött. Detta kan jag på fullaste allvar skriva då jag såklart jämfört med kött från Saluhallen. Prova du också vid tillfälle – du kommer bli förvånad. 

När du handlar din mat från Saluhallen får du samtidigt prata med de människor som tagit fram köttet du ska äta. Du som konsument kan själv besöka gården djuren kommer ifrån. Jag skulle heller inte bli förvånad ifall du också får besöka slakteriet. Uppfödarna har liksom inget att dölja.

Avslutningsvis:

Alla har råd att köpa kött från Saluhallen. Du kanske inte har råd att äta 200-500 gram kött om dagen och du kanske inte har råd att slänga överbliven maten men det är ju bara bra, ellerhur?

Vi i Västerås har tur att ha en massa trevliga genuina gårdar och försäljningsställen lokalt. Vi har tur som har alternativ till ohållbar och smaklös köttproduktion. 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *