Svar till Anders Karlsson – ”För många invandrare för att integrera alla”.

Anders Karlsson publicerade nyligen en debattartikel på Vlt.se vid namn ”För många invandrare för att integrera alla”. (Källa)

Att Anders åsikter publiceras är stort, i synnerhet för att vara på Vlt.se. Vad som gör publiceringsdagen lite extra intressant är att den skedde bara timmar efter den mycket tragiska händelsen på Ikea i Västerås.

Anders är retoriskt skicklig och man rycks verkligen med i den frustration, rädsla och det svek han förmedlar i sin pamflett.

Anders är orolig för Sverige. Han söker öppenhet kring problemen med invandringen och han skriver om att invandringen tar allt fler resurser i anspråk och att andra områden måste banta. Vidare skriver Anders Karlsson om en ökad segregering, en ökning av omoderna värderingar (kvinnofientlighet), handgranater, skottlossning samt ökad polarisering.

På bara några rader lyckas Anders även få in bristen på lärare och bristen på bostäder men såklart även bristen på arbetstillfällen.

Anders är inte ensam om denna obehagliga känsla han bär med sig. Jag personligen delar Anders känsla men samtidigt påminner kunskapen mig att vi egentligen inte har något mer att frukta än fruktan själv.

Se här…

Det går bra för Sverige. Det har faktiskt aldrig gått bättre för nationen Sverige än vad det gör just nu. Iaf sett ur ett ekonomiskt perspektiv.

1. Aldrig tidigare har antalet dollarmiljonärer i Sverige varit fler (källa). Det bor idag 80 700 dollarmiljonärer i Sverige. Sett till populationen är det alltså ungefär 1 på 100 som är god över 8,5 miljoner kronor. Inte illa. Känns som om jante nästan gått och dött.

2. Svenskarna har aldrig tidigare i Sveriges historia varit mer förmögna än idag (källa.)

3. Ser vi till BNP per capita ligger Sverige på en 11:e plats i den världsliga välståndsligan. (källa.) Frågan är hur mycket lyckligare vi egentligen hade blivit ifall vi låg på en förstaplats?

4. Sveriges produktion av varor och tjänster ligger på rekord. (källa.)

5. Bolagsskatten i Sverige är rekordlåg i jämförelse med andra utvecklade länder. (källa.)

6. Antalet nystartade företag i Sverige ligger på rekordnoteringar. (källa.)

7. Aldrig tidigare i Sveriges historia har det varit mer gynnsamt och billigt att långa pengar från banken som idag. (källa.)

Vi kan hålla på i en evighet… men jag väljer att släppa det ekonomiska för en stund.

Ser vi istället på dödsorsaker förstår jag din oro. Vem vill vill förlora livet på Ikea av en person som ”egentligen inte ska finnas i Sverige”? Samtidigt behöver du få ett korrekt perspektiv.

Dödsorsak:

År 2013 avled 90 505 personer i Sverige. Nästan 40 procent av dessa dödsfall orsakas av hjärt- och kärlsjukdomar. (källa.) Under samma år mördades 87 personer (källa.). 300 procent fler dog i trafiken än av bomber och granater år 2013 (källa.) 1 800 personer dog av alkoholskador år 2013.

Bostäder:

Du beskriver en bristsituation på bostäder och att det byggs för lite. Vad exakt menar du med att det byggs för lite? Hänger inte med? Det finns för närvarande 19 lediga hyresrätter i Västerås utan kötid på Bostadvasteras.se. Har du inte råd att hyra (vilket jag inte tror många har) är det betydligt billigare att köpa till dagens räntor.

Lärare:

Det är bra för lärarna att det idag inte finns ett överutbud av denna yrkeskategori då lönerna annars skulle sjunka. Idag stiger deras löner i ganska hög takt och de tjänar mer än medelsvensson. En gymnasielärare tjänar i snitt drygt 30 000 kr/mån (källa) och en grundskollärare tjänar drygt 27 000 kr/mån. Dessa löner är två år gamla varför vi vet att deras löner idag är högre (källa) – mao inte speciellt låga löner enligt mig. Dessutom har alla dessa lärare relativt förmånlig ledighet.

Ökad polarisering:

Du beskriver en situation med ökad polarisering. Du har delvis rätt. Polarisering har genom alla tider funnits men det är genom framförallt Facebook dessa olikheter först blir mycket tydliga. Det är därför lätt att tro att det var mer homogent förr om det nu var/är bättre. 

Avslutningsvis:

Jag tror många röstberättigade invånare funderar över Sverige och känner en viss oro. Frustrationen är nog ändå befogad till viss del då vi alla har våra erfarenheter av konsekvensen av en invandringstakt som är hög i relation till det politiska styrsystemet som uppvisar många brister.

Vad som är viktigt att komma ihåg när man bara ser bristerna är att även våga se alla möjligheter. Det går bra för Sverige och faktum är att välståndet aldrig varit högre. Känner du som svensk att du inte får del av det svenska välståndet som hänvisas till ovan bör du fundera på en förändring. Börja med dig själv och släpp oss andra. Du behöver inte vara orolig. Du som etnisk etablerad svensk har fortfarande många gånger större chans att lyckas i Sverige än många andra som flyr hit. Du skriver ju själv att de inte har någon utbildning och språket vet vi att de inte har och någon kreditvärdighet har de inte heller. Deras chanser är låga och dina är enormt höga. Allt är relativt och inse möjligheterna och skippa rädslan – även då den till delar är befogad.

Lycka till Anders och tack för ett intressant inlägg i debatten//

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *