Bruksleden – Vandring i Västmanland

Denna helg blev det vandring i Västmanland. En synnerligen fantastisk tur på två dagar och en övernattning.

VandringTuren kan börja från Västerås men vi valde att börja från Skultuna istället. Anledningen till detta var att två personer oberoende av varandra sa att sträckan från Västerås är mindre kul och dåligt markerad.

Bruksleden - Skultuna
Ovan har ni en bild från den vackra terrängen.

Nedan har vi en bild på sovplatsen vid Toftsjön. Inte en kotte där och en extraordinär plats.

Bruksleden - Toftsjön
Här nedan kommer en vy från sovplatsen. Det var så vackert att jag inte kunde somna. Tror jag somnade kl 03:00 och vaknade ca 06:00.

Toftsjön
Mellan Toftsjön och Ramnäs stannade jag till för att äta och sova. Helt otroligt.

Matlagning - Naturreservat
Väl framme i Ramnäs var jag trött men passade på att gå runt och kika på den lilla orten som en gång i tiden var en del av Sveriges ryggrad.

Ramnäs
Ramnäs
Personligen älskar jag bilden nedan. Bilden säger så mycket. Skulle kunna sitta där och stirra, lyssna och njuta precis där i flera timmar. Platsen påminner mig någonstans om vem jag är. Denna plats är lite av mig kan man nog säga 😉

Ramnäs
Ramnäs - Västmanland
Avslutningsvis:

Bruksleden består av flera etapper. Den är flera mil lång och min tanke är att vandra hela vägen fram. Timmarna på Bruksleden är själsligt läkande – lita på mig. 🙂

Absolut avslutande ord:

Vi har tur att bo i Sverige. Sverige är ett vackert land med en skatt som består av hård men mycket vacker natur. Jag kom till tre insikter på denna lilla tur.

Insikt 1: Människan hade det troligen mentalt enklare förr. Det var fysiskt jobbigt förr men har svårt att tro att folk led av depression eller ångest. Idag har vi det bra rent fysiskt men förmodligen mår vi inte toppen mentalt.

Insikt 2: Moder natur är sårbar. Vi bör ta hand om henne och respektera henne oavsett om det är människoliv på spel. Människor finns det gott om men moder natur finns det en av. Förstör vi vattnet så förstör vi garanterat även för oss själva.

Insikt 3: Miljöpartiet är en blufforganisation med en massa genus/islamistiska/hbtq-fundamentalister. Skulle partiet lägga lika mycket energi på miljöfrågor som ”henfrågor” kanske den kommande generationen skulle ha kunskap att leda mänskligheten på rätt väg. Kanske skulle man själv då kunna rösta för miljön men idag finns det inget politiskt parti som tar miljöfrågorna sakligt och korrekt – det är synd.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *