Coppersmith´s Brewery Westerås

För någon dag sedan provade vi ett par lokalproducerade öl från Hantverksbryggeriet. Nu var det dags för ett annat västeråsbryggeri vid namn Coppersmith.

Smaskig och annorlunda öl som jag av en kille på Systembolaget fick veta var i världsklass.

Mikrobryggeri

Bolaget bakom Coppersmith är till 50 % ägt av Petri Karhukorpi AB och resterande av Bryggeriet Reklambyrå AB där dessa bolag ägs av Petri Karhukorpi respektive Göran Karlsson. Bryggeriet ligger på Munkbovägen 5 i Västerås och grundades år 2013.

Till skillnad från Hantverksbryggeriet (och alla andra mikrobryggerier i Sverige) har Coppersmith tagit deras mikrobryggeri till nästa nivå och relativt nyligen investerar i en burklinje.

Ägarna är förhållandevis välkapitaliserade, har ett stort kontaktnät och har vana av att göra affärer. Kanske kommer Coppersmith bli en stor exportsuccé – får hoppas.

Vad som är spännande med Coppersmith (förutom själva ölen såklart) är ägarnas målmedvetenhet. Bolaget är så ungt och har kommit så långt. De har fått bekräftat att deras öl är bland de bästa på diverse forum. Ölen har fått medial uppmärksamhet. Coppersmith har tagit sig in på Systembolaget och den 23:e mars 2015 inledde Coppersmith och Carlsberg Sverige ett samarbete. Samarbetet breddar Carlsbergs restaurangutbud och ger Coppersmith tillgång till Carlsbergs distributionsnät och säljorganisation. Alldeles nyligen har man rekryterat ny personal. Det går alltså riktigt bra nu!

Kanske kommer bolaget i framtiden söka kapital för en expansion och då får man hoppas att vi västeråsare får en möjlighet att kliva in på ett litet hörn. Vem vet 😉

*Ingen ersättning har utgått för inlägget. Älskar bara god öl. 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *