Underbar öl från Västerås

Igår var det något av en ölprovning där vi provade öl från ett bryggeri i Västerås (inköpt på Systembolaget). Bryggeriet heter Hantverksbryggeriet och ligger på Flottiljgatan och har funnits sedan 2003.

Öl från Västerås

Hantverksbryggeriet har tagit fram flera olika sorters öl och de öl vi provade var Narren, Bödeln, Munken och Sheriffen.

Vi var två som drack och dömde precis likartat och den absolut godaste var Sheriffen.

”Sheriffen är en smakrik ljus ale med massor av amerikansk humle i doft och smak.”

Lite diskussioner om priset…

Priset för en flaska på 33 cl ligger på ca 40 kr från Systembolaget. Det är relativt sett mycket pengar i jämförelse med standardöl och det är nog här man gör ett misstag i jämförelsen. Öl från Hantverksbryggeriet är öl som den borde vara. Ölen doftar och smakar helt enkelt gudomligt i jämförelse med exempelvis öl från Carlsberg som knappast doftar eller smakar något i jämförelse.

Självklart hade vi köpt några vanliga öl så att vi kunde jämföra och det smakade i relation som vatten med kolsyra i och doften existerade inte i jämförelse med öl från Hantverksbryggeriet.

Gillar du öl så rekommenderar jag dig varmt att prova ölen från Hantverksbryggeriet. Brukar du vanligtvis inte gilla öl rekommenderar jag dig varmt att prova ölen från Hantverksbryggeriet – är ganska säker på att du kommer uppskatta smaken då den är underbar.

Servera ölen kall i vinglas för att få ut det mesta av upplevelsen.

*Ingen som helst ersättning har utgått för detta inlägg.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *