Anlägga ny gräsmatta

Har blivit få inlägg på senare tid. Orsaken är att vi sysselsatt oss med att anlägga en ny gräsmatta som vi ville visa upp här på bloggen.

Vad har det med Västerås att göra? Allt skedde här i Västerås och alla inköp skedde i Västerås och en liten gräsplätt i Västerås fick nyss en mycket snyggare gräsmatta.

Fräsa gräsmattaFörst började undertecknad med att köra ner spaden i gräset för att därefter gräva upp det översta lagret med gräs. Sedan fortsatte jag göra samma sak.

Allt gammalt gräs borta

När jag kommit såhär långt satt jag mig ner och tog en iskall öl. Därefter fraktades alla gammalt bort till återbruket.

Jorden bearbetad för mer jordNär jag fått bort allt gammalt såg jag till att styra upp det befintliga lagret jord. Här var det viktigt att jämna till marken, ta bort gamla stenar och rötter. Sedan lät jag gräsmattan vila och andas i en vecka.

Vad jag också gjorde var att jag vattnade jordlagret. Detta för att se om vattnet dränerades väl och om den behövde jämnas till på sina platser.

Jorden klar

Efter ca 1 vecka la jag på massor av ny frisk och näringsrik jord. Detta arbete var tungt men kul. Platta till jorden. Be någon utomstående komma med feedback. Till slut ser man nämligen inget mer än jord.

Rulla ut gräsmattan

Slutligen rullades den nya mattan ut och här är slutresultatet några dagar senare. Skarvarna syns men kommer att växa igen med tiden. Mycket vattning.

Slutord:

Arbetet var tungt och kroppen var slutkörd. Dock vill jag poängtera att detta arbete var ett av de roligare arbeten jag gjort de senaste åren. Man bli ett med jorden och det känns bra. Om något meditativt. Jag njöt.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *