ABB´s framtid i Västerås

”Hej Mathias,

Jag läste din analys av ABB i Dagens Industri och blev intresserad av att fråga en ytterligare fråga.

Jag själv skriver en blogg vid namn alltomvasteras.nu. Som du säkert vet är ABB Västerås största privata arbetsgivare. ABB har sina rötter i Västerås varför allt som rör ABB rör Västerås.

Jag ville höra med dig – om nu din profetia faller in beträffande en eventuell uppdelning av bolaget – vad skulle detta då innebära för ABB i Västerås?

Hur kan man tänka sig att detta skulle vara bra för invånarna? Kan du se att man flyttar verksamhet från Västerås?

Stort tack för ditt svar och jag önskar dig en trevlig helg!”

ABB

”Hej Alltomvasteras, stort tack för ditt email!

Såg ditt email först nu och jag försöker alltid att återkoppla till dem som kontaktar mig i mån av tid.

Om du vill så kan vi försöka höras av i veckan över telefon då det alltid brukar vara enklast.

Generellt sett så tror jag att Västeråsborna ej behöver vara så oroliga. Jag har själv bott i Västerås i 2 år och gått ishockey gymnasiet i er fina stad och om ingenting har förändrats så har ABB en väldigt fin och produktiv fabrik.

Tror du läser mig lite fel om du tror att jag menar att ABB behöver kostnadsrationalisera då det ej är min poäng.

Jag har väldigt stort förtroende för nya VD, CFO och den styrelse som föreslagits. För att förenkla så är det min bedömning att antingen så lyckas bolaget med sin nya strategi eller så har bolaget blivit alltför komplext och då kan en renodling vara nödvändig. Detta betyder nödvändigtvis ej att kostnader skall sänkas, snarare brukar dessa typer av renodlingar att öka kostnaderna kortsiktigt men via ett bättre långsiktigt fokus så skapas över tid mer aktieägarvärde.

ABB är ett väldigt fint bolag som jag håller högt och skälet till att vi investerat väldigt mycket pengar i bolaget är att vi sätter stor tilltro till att nuvarande ledning lyckas med sin fastslagna strategi.

Hoppas du får en fortsatt trevlig helg och slå en signal i nästa vecka om du vill ha ytterligare tydliggörande

Mvh

Mathias”

Alltomvasteras.nu tackar Mathias Leijon (CIO/Head of fundamental Equities at Nordea Asset Management) för svaret och såklart kommer bloggen nappa på Mathias erbjudande om en telefonkontakt.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *