Här stormtrivs barnen!

Med ett av Västerås bästa lägen, fritt från biltrafik, insynsskyddat belägen och med en vidsträckt vy över Mälaren ligger denna anrika nyrenässansbyggnad från 1800-talets mitt.

Slottsträdgårdens förskola är glada att utannonsera att Västerås stad inte lyckades hitta en lämplig betalande hyresgäst så nu fungerar det gamla Rådhuset som förskola åt 18 lyckligt lottade barn och 4 pedagoger.

Rådhuset Västerås

I Slottsträdgårdens förskola kan ditt förskolebarn fritt strosa omkring i en historisk miljö längs med Svartån och kullerstensbeklädda gator – endast ett stenkast ifrån Västerås Centralstation, Västerås Konserthus, Stadsbiblioteket, historiska Kyrkbacken och Västerås Domkyrka med maximala tre stjärnor i reseguiden le Guide vert.

Rådhuset

Granne med Slottsträdgårdens förskola finner ni inget mindre än Västerås Slott, Vasaparken, Stadsparken, Svartån, Västerås Stadshus, ett varierat och rikt shopping- och nöjesutbud samt Västmanlandsteatern vilket barnen uppskattar.

Rådhuset Svartån

Inomhus erbjuds barnen en charmig och tidstypisk interiör med bland annat vacker fiskbensparkett, stuckatur, generös takhöjd, kakelugnar, stora spröjsade fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp och kultiverade mys- och lekytor. På övervåningen leker vi ”Hitta Bengt” eller traditionell kurragömma i spegelsalen på drygt 150 kvm.

I förskolerestaurangen serveras dagligen 4 olika luncher som tillretts på plats av vår prisade hovleverantör von Rausings Ekomat.

Stadsparken och Vasaparken erbjuder ditt barn rekreation, en avkopplande miljö med närhet till allt barnet kan tänkas behöva under sin trivsamma förskoletid.

Slottsparkens förskola hälsar de nya barnen och föräldrarna varmt välkomna till en av världens mest påkostade förskolor! Endast Dubai ligger före Västerås.

 

Beträffande miljön, läget och att det numera inryms en förskola i Rådhuset (då Västerås stad hade ”en knepig tid att hitta en vettig hyresgäst”) är alltså ingen skämt. Det övriga är rent påhitt från min sida. Hur det kan vara ”knepigt” att hitta en lämpligare hyresgäst än en kommunal förskola säger en hel del om kompetensen snarare än om byggnadens särskilda krav.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *