Grilla lammracks

Att grilla lammracks är inte bara kul – det är enkelt också. Som om inte detta vore nog är det bland det godaste du kan grilla.

Grilla lammracks

Det du behöver för att grilla riktigt goda lammracks är såklart bra råvaror. Själv köpte jag mina lammstycken från Saluhallen Slakteriet i Västerås. Då vet jag vad jag får, vad lammen fodrats med, hur lammen blivit omhändertagna men även var och hur lammen slaktats. För mig är det viktigt. Jag har tröttnat på steroider, anonyma uppfödare, och antibiotika samt diverse e-ämnen.

Självklart kan du grilla lammracksen som de är med lite salt och peppar men jag rekommenderar dig varmt att marinera. Själv hittade jag en marinad som bestod av rödvinsvinäger, vitlök, olivolja, soya, timjan och rosmarin.

Blanda ihop marinaden med lammet och gnid in marinaden i köttet. Låt stå över natten.

Dags att grilla:

Lägg kolet på ena sidan och tänd på. Den andra sidan ska vara fri från glödande kol. Öppna en iskall öl och må så bra som bara möjligt.

Gå in och hämta lammet, grilla över kolbädden tills lammet får en fantastisk färg. Flytta därefter över lammet till sidan utan kol. Lägg på locket och njut av doften och ölen. Doften av grillat kött i kombination av en iskall öl är svårslaget. Blunda, njut och inse att du är en av världens lyckligaste människor. Detta är livet och vi grillare älskar livet!

Naturligtvis kommer du inte kunna låta bli att lyfta locket då och då. Gör det och vänd på köttet. När du tror att lammracksen är färdiggrillade är de nog färdiggrillade. Hämta en kniv och skär igenom köttet och döm själv. Beroende på dina preferenser kanske du gillar köttet genomstekt. Personligen gillar jag kött när det är medium.

När du uppnått det du vill uppnå hämtar du ett fat samt aluminiumfolie. Ta upp lammköttet och lägg på fatet och bädda in köttet i aluminiumet. Låt vila i ca 5-10 minuter. Servera med en god sallad, salt och peppar.

Se nu dina gäster  blunda vid varje tugga och se dina gäster känna sig som i himmelriket. De mår förmodligen lika bra som du gör och acceptera tystnaden vid matbordet. Gästerna har helt enkelt annat för sig än att prata om väder och vind. Det blir inte mycket godare än såhär 😉

Lycka till!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *