Möt Björn Carlsson

Mannen på bilden är Björn Carlsson. Alltomvasteras.nu fick den äran att träffa Björn fredagen den 20 mars på Intiman vilket vi finner på Sigurdsgatan 25. 

Alltomvasteras.nu har läst en hel del om Björn på nätet, hans olika business, diverse utmärkelser och vi hade även hört mycket gott om honom. Detta gjorde mötet lite extra kul. Intiman

Björn är en av få riktiga Västeråsare som jag träffat. Han har bott i Västerås mer eller mindre i hela sitt liv och är uppvuxen på Bäckby. Björn har en kristen bakgrund och levt för musiken sedan barnsben. Han berättade om alla olika events han dragit igång, gigg, musikscener, artister, möten och alla olika musikscener han driftat och skapat sedan många år tillbaka i tiden.

År 2009 blev Björn nominerad till ”Årets Västmanlänning” och ärades slutligen titeln med motiveringen:

för sina extraordinära insatser för det lokala musik- och nöjeslivet i Västerås”.

Björn är en intressant person. En djup person med många tankar men ändå lättsam. Jag hade fantastiskt svårt att stoppa in honom i ett fack. Är han en filantrop, hippie, businessman, musiker eller är han en hyresvärd, caféägare eller en festarrangör? Detta var något jag bollade upp med Björn varpå han började garva. Björn vill inte se sig själv som en hyresvärd utan snarare som en kulturstrateg/festfixare. Låt gå 😉

Vi hann prata om det mesta. Vi behandlade relativt många ämnen under vårt korta möte. Exempel på ämnen vi talade om var stadens tjänstemän, migrationspolitik, kristendom, moral, hyckleri, fattigdom, tiggeri, Filling Bellies, nya stationsområdet, trummor, lumpen, flygplansmuseet i Västerås, kunskap, historia, samtid och framtid. Vi hann även indirekt tala om anarki, Margot Wallström, etik, fastighetskrisen på 90-talet men även trampbåtarna i Svartån vilket Björn tyckte lät som en kul grej.

Jag och Björn kom nog båda fram till att det var kul att träffas.

Björn driver bl. a. Intiman på Sigurdsgatan och hyr alltså lokalen av ett spännande fastighetsbolag vid namn Hemfosa (ska undersöka mer sen när tillfälle ges). Lokalen är fantastisk. Har du inte besökt lokalen rekommenderar jag dig varmt att göra det vid något öppet tillfälle. Lokalen upplåts till alla möjliga verksamheter och lokalen kan även hyras ut till privatpersoner eller företag. Det finns en scen där som regelbundet används för olika framträdanden, en bar, samlingslokal och en musikstudio.

Utöver Intiman driver Björn även Carlsson på Kajen. Carlsson på Kajen är ett café men fungerar även som en öppen scen på sommaren vid vattnet samt en plats för lokala förmågor att ställa ut sin konst.

Avslutningsvis bollade jag upp en idé med Björn om att skapa en ”debattafton” (eller typ ordet-är-fritt-möte) där alla möjliga människor kan träffas, dricka lite vin, prata om något inaktuellt eller aktuellt ämne, knyta kontakter och bara träffa andra människor under avslappnade och kravlösa former.

Så snart man kliver in genom Intimans portar för att medverka i en debattafton lämnar man sin offentliga person utanför och ordet är fritt. Tanken är fri och samtalet levande. Ingen som helst politisk korrekthet får existera.

Låter det inte lite kul? Björn gillade tanken och var öppen för att prova. Kul! Får se om vi testar någon gång.

Avslutningsvis:

Tack Björn för din tid och för att du delade med dig. Det var kul att träffas!

You may also like...

2 Responses

  1. Måd skriver:

    allt är bra bara de att iNTiMAN ligger på Sigurdsgatan 16 och inte 25 som de står i texten

  2. Naemi Knutsdottir Thunberg skriver:

    Tack för det ni gör för våra hemlösa här i Västerås , har ni tänkt starta typ gatans kör som Rickard Söderbergh har gjort i Stockholm eller något liknande ? Du Björn kan både spela och sjunga kram Naemi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *