Beta.vasteras.se – Vilka signaler sänder vi ut?

Till en början vill jag skriva att den nya webbplatsen som lanseras inom kort är fantastisk. Mycket är riktigt bra och vissa delar kan bli lite bättre.

Nu förstår jag att det vi ser är en betaversion och att texter samt bilder är till många delar temporära. Vad jag vill med detta inlägg är att ge konstruktiv feedback till det fortsatta text- och bildarbetet.

När besökaren trycker på fliken ”Näringslivs & Arbete” kommer man till denna sida:

Beta - Näringslivs och Arbete

Låt oss studera bilder en efter en:

NäringslivLediga jobb: Denna bild jobbar inte till besökarens fördel. Vi måste fråga oss frågan vad det är för signaler vi vill sända ut. Nu sänder vi ut signaler om massarbetslöshet, uppgivenhet, offentliga jobb, stövlar, jackor och mössor. Det vi vill signalera är hopp, energi, jobb inom tjänstesektorn, aktivt arbetssökande, business, möjligheter, stolthet och kärlek.

FrisörTillstånd, regler och tillsyn: Jag personligen älskar retro. I dessa sammanhang arbetar troligen ”retro” till allas vår nackdel. Varför inte ha en bild på en uteservering full med aktivitet, rörelse och folk? Fundera vidare över huvudrubriken. Bara av att läsa ”TILLSTÅND, REGLER OCH TILLSYN” gör att man förlorar hoppet. Varför inte skriva ”Få hjälp med tillstånd”

FöretagFöretag, stöd och rådgivning: Bilden görs bäst under fliken ”Bygga och Bo” eller ”Fastighetsbolag”. Under ”Företag, stöd och rådgivning” vill vi hellre se glada unga ansikten i en glad rådgivande entusiastisk miljö.

LokalerMark och Lokaler: Varför inte visa en industritomt eller en snygg fräsch lokal? Var är alla glada människor?

Vidare…

Texterna förstår jag bara är temporära. Vårt förslag är att skapa texter utifrån den besökande målgruppen. Exempelvis står det under fliken ”Starta Eget”

”Att starta eget företag kan vara både kul och en möjlighet att göra verklighet av din idé. Men det gäller också att ha koll på en massa regler och bestämmelser. Här får du information om vilken hjälp du kan få från Västerås stad och från olika myndigheter.”

Detta måste vi utveckla och göra lite annorlunda. Vi besökte Stockholm.se för att lista ut vad de köpt in för copy från anlitade konsulter och detta är vad som står under deras motsvarighet:

”Stockholms stad växer och en blomstrande stad behöver sina företagare. Du som vill starta eget företag i Stockholm kan få stöd och råd av Stockholm Business Region.”

Mitt förslag är att rippa texten helt. Stockholms text är helt korrekt. Tänk så många bra ord man fått in på ett så litet utrymme! ”Växer”, ”Blomstrande”, ”Behöver”, ”Sina”, ”Stöd”, ”Råd”. Man kan inte tolka Stockholms text på annat sätt än att staden är en möjlighet snarare än ett hinder och att Stockholm älskar sina företagare.

Kan jag bistå med en grund för vidare bearbetning av professionella spelare gör jag det gärna. Jag kan erbjuda bild- samt textförslag till Näringslivsdelen för 30 000 kr ex moms.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *