Mimer bluffar och alla gick på det

Det kommunala bostadsbolaget Mimer gick idag ut i media och förklarade att man skulle bygga 20 stycken lägenheter i den kulturhistoriska korsningen Kyrkbacken/Vasagatan.

Kyrkbacken

En representant från Mimer menar vidare på att det som ska uppföras är ytterligare en sån där skokartong i gips och betong.

Bostadshus

”Idéskissen” som representanten presenterar kan du se nedan:

Mimer idéskiss

Bara lugn. Kyrkbacken kommer inte att byggas sönder med dessa standardiserade skokartonger då de helt enkelt inte får plats innanför tomtgränsen på ca 700 kvm. Vad du kanske inte noterat är att husen på idéskissen ovan inte är skalenliga. Husen är alltså underdimensionerade både på höjd, djup och bredd.

Mimer

Ok. Så vad är tanken?

Tanken är två. Dels vill Mimer mentalt förbereda nuvarande 17 hyresgäster på att deras garageplatser kommer att försvinna. Mimer har troligen fått nog av att skänka bort dyr mark och drift för korvören.

Mimer Garage

Den andra tanken är att förbereda övriga Västeråsare på att tomten på ca 700 kvm ska bebyggas. Det kommer såklart att uppföras något helt annat än några miljonprojekthus. Eventuellt kommer man sälja ut tomten ”Fingal 1” (borde kunna ge ca 3 mkr) och uppföra ett lågt parhus i trä alternativt kommer Mimer uppföra något passande parhus i trä själva och hyra ut för ca 13 000 kr/mån styck. Vad vi däremot kan vara alldeles säkra på är att vi slipper skokartongen och att det kommer bebyggas med något som generar mer än dessa garageplatser.

You may also like...

3 Responses

 1. CHIEF ROCKA skriver:

  Nej, det är VLT som bluffar. ”Höghus” på fem våningar? Mja…..

 2. Carl-Henrik skriver:

  Jag var själv förvånad över att VLT inte lyfte fram skisserna mer, men sedan uppdaterade sidan och gjorde det. Men av ren nyfikenhet undrar jag vad det är du grundar påståendet att husen inte är skalenliga? Berätta gärna mer om varför de inte är det.

  • Carl-Henrik skriver:

   Kan väl inflika att det som uppenbart INTE är korrekt med illustrationen är att skuggan faller mot söder, vilket är en omöjlighet i en stad på den här breddgraden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *