Möt Helena Ansanius

Fredag den 6:e mars fick alltomvasteras.nu den äran att träffa Helena Ansanius. Helena arbetar på Clarion Collection Hotel Etage på Stora Gatan 32 mitt i stan.

Helenas titel är idag General Manager vilket är svenskans motsvarighet till Tillförordnad Hotelldirektör.

Clarion i Västerås slog upp portarna i januari 2001 och har därmed funnits till vår tjänst i drygt 14 år och Helena har varit med från start.

Clarion Collection Hotel

Helena är från Arboga men har bott på flertalet orter runtom i Sverige. Till Västerås kom hon i samband med studier på Mälardalens Högskola. Det var en Kvalificerad Yrkesutbildning inom turism som lockade. Denna utbildning ledde vidare till ett arbete som hotellreceptionist och därefter har hon arbetat med det mesta inom hotell. Idag har Helena ett övergripande ansvar för Clarion i Västerås där hon arbetar med allt från gästbemötande till ekonomi och större avtal.

Hotellet på Stora Gatan har 93 rum och antalet personer på lönelistan uppgår till drygt 20 inklusive extraanställda.

September, oktober och november är supermånader för Clarion. Under vardagar är det såklart mycket affärsfolk som sover över och framförallt är det affärsbesök relaterat till ABB. Ser vi istället på helgerna tycker sig Helena tydligt ha sett att andelen privatbesök ökar från år till år. Det finns helt enkelt mer som drar besökare till Västerås idag än i början på 2001.

Antalet bostäder har ökat, flera nya och väldigt bra restauranger har vuxit fram, shoppingmöjligheter har utökats och antalet attraktioner har även de ökat. Saluhallen är ett populärt besöksmål men även Kokpunkten där Clarion har ett unikt framtaget badpaket att erbjuda deras gäster.

Sett över året är det mässor, alla Västerås idrottsevenemang, större festivaler, utställningar, kongresser som blir fler, större och bättre vilket också gynnar affärerna för ett hotell som Clarion.

Vi talade även om hur kommunen bidrar till Clarion och vilka förbättringsområden som finns. Vi talade om nya samarbetsformer och nya affärsmöjligheter. Mer om detta mycket intressanta i kommande inlägg.

Avslutningsvis vill jag tacka Helena för den tid hon tog med alltomvasteras.nu

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *