Kallbadhus i Västerås?

Satt och bläddrade runt i boken ”Västerås – från ovan och lite från sidan”. Trevlig bok.

Hur som helst stötte jag på en bild på det gamla kallbadhuset som låg fantastiskt till. Det gamla kallbadhuset byggdes på 1920-talet och revs (andra källor menar att det istället brann ner) i slutet av 1940-talet. Mer än så känner jag inte till och mycket mer om detta tycks inte finnas på nätet. Gissningsvis finns det massor av mer att läsa i Faktarummet.

Började söka mer på nätet. Det visade sig att Socialdemokraterna år 2011 lämnat in en motion där man föreslog ett kallbadhus.

Det som talar för ett kallbadhus i Västerås är enligt mig många. Tänker på rekreation, social gemenskap, optimera tillgången till Mälaren under varma vintrar, höst och vår men även ett givet och uppenbart besöksmål.Bilden nedan är på Bjerreds Kallbad och vad jag förstår är anläggningen omåttligt populär. Anläggningen utrymmer bad, bastu, omklädningsrum och restaurang. Naturligtvis används den även flitigt på sommaren.

Kallbad

Dock är jag mycket intresserad av att köra vidare pucken och hoppas på en utredning. Tiden är mogen varför jag kommer att posta förslaget på Västerås plattform E-förslag.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *