Möt Rainy Quddus

Här har ni Kamrul ”Rainy” Quddus. Kamrul är mannen bakom den nya indiska restaurangen på Smedjegatan.

IMG_8666.JPG

Den 12 december tog han över Agra Taj och köpte ut 3 av 4 delägare och återstartar nu med beprövat och väl inarbetat koncept från 1996.

År 1989 flög Rainy från Bangladesh till Sverige och landade i Linköping som gäststudent. Syftet med resan till Sverige var att studera på Universitetet. Rainy studerade och arbetade inom restaurangnäringen och där började drömmen forma sig om att någon gång öppna något eget, i egen regi och presentera indisk mat för svenskarna.

1996 startade Rainy upp en av de allra första indiska restaurangerna i Stockholm tillsammans med en kompanjon. Då, -96, fanns det bara en handfull indiska kök – idag finns det ett nittiotal bara i Storstockholm. Restaurangen Rainy etablerade fick namnet Razmoni (vilket betyder ”Kunglig Sten”). Passande nog ligger Razmoni på Kungsholmen.

En av Rainys kollegor vid namn Mamun Patwari bestämde sig för att själv starta upp en restaurang och lämnade därför Razmoni och startade upp Agra Taj i Västerås tillsammans med tre kompanjoner. Lokalen på Smedjegatan de tog över var grekisk som då år 2012 blev indisk. Tiden gick och det uppstod interna utmaningarna och Mamun hörde av sig till sin gamla vän Rainy och frågade om inte han var intresserad av att styra upp verksamheten i Västerås.

Rainy satt sig på tåget från Stockholm till Västerås sommaren 2014 och kom fram till att Västerås ligger nära Stockholm, var väldigt vackert och att atmosfären var fantastisk. Rainy gjorde snabbt slag i saken och valde att nu även etablera sig i Västerås den 12 december 2014. Nu är det alltså Rainy och Mamun som driver restaurangen Nojon Moni vilket betyder ”Ögonsten”.

Som ni kanske sett har krogen genomgått en ansiktslyftning, menyn har förändrats och maten har tagit nya höjder. Marinaden och kryddningen sköts nu inhouse enligt Rainys framgångsrika recept från Stockholmskrogen. Min egen favorit är Mixed Sizlar innehållandes lamm, räkor och kyckling. Till detta väljer jag till vitlöksnan. Portionen är mättande och delicious 😉

Jag frågade Rainy om hur det var att etablera sig i Västerås, vilka utmaningar han stött på och skillnaderna mellan Stockholm och Västerås. Rainy sitter på mycket intressant information då han har en ledarposition från en företagarförening i Stockholm. Lite tankar och idéer om hur Västerås kan utvecklas i fråga om detta kommer i ett senare inlägg. Mycket är nämligen väldigt bra men en del väldigt små men betydelsefulla rutiner kan bli så mycket mer professionellt.

Fram tills dess… Smaklig måltid 😉

*Ingen som helst ersättning har utgått från detta inlägg. Är bara löjligt nyfiken och älskar att dela intressanta grejer med andra.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *