Polisens volontärer

Idag klockan 18:00 hade polisen en informationsträff för blivande volontärer.

Infoträffen hölls i Polishuset av Polis Rolf Söderberg och Volontär Alex.

Antalet nyfikna åhörare var 28 till antalet och det var ett tvärsnitt av befolkningen skulle jag vilja påstå.

Rolf berättade om bakgrunden till volontärverksamheten där vi fick veta att Västerås var en av de allra första som provade på konceptet hämtat från Kanada och USA. 2009 var året då Hallstahammar testade på volontärer med lyckade resultat och därefter Västerås.

En Volontär hos polisen gör fantastiskt mycket nytta för allmänheten. Dock ersätts inte volontären med pengar men ersätts på många andra sätt. Exempelvis nämnde Alex erfarenhet, personlig utveckling och en känsla av att känna att man kan göra skillnad även i det lilla – att man verkligen bidrar till samhället.

Rolf och Alex höll en utmärkt presentation av verksamheten och fick nog samtliga närvarande att inte tveka en sekund på att lämna sitt intresse.

Missade du infoträffen idag hos polisen kan du ändå lämna intresse genom denna blankett. Senast den 15:e februari ska polisen fått in din ansökan.

Att arbeta som Volontär kan ge dig nya intressanta kontakter, vettiga referenser, möjlighet att lära dig mer om samhället och har du tur kan du säkert hjälpa någon människa i nöd. Alex berättade tex. om en vilsen flicka att komma hem säkert och en hemlös Alex team hjälpte till ett härbärge. Fantastiskt!

Som Volontär avgör du själv hur många och vilka uppdrag du kan ta. För att räknas som aktiv bör du ta minst fyra uppdrag per år. Karaktären på uppdragen är idag begränsade till nattvandring och information. Verksamheten är som sagt relativt ny och utvecklas hela tiden varför Rolfs ambitionen är att utveckla verksamheten till att omfatta fler områden i framtiden.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *