Möte med Citysamverkans VD Maria Fors

Igår träffade alltomvasteras.nu Maria Fors – VD:n för Citysamverkan. Egentligen skulle vi träffats på Global Living men p.g.a. att Maria slutförde ett annat möte strax innan hade vi vårt möte uppe på hennes kontor på Smedjegatan där hon passade på att äta sin lunch kl 14:00.

Maria Fors, VD

Maria är en västeråsare med mycket passion, engagemang och ett enormt driv för det hon gör. Fru Fors älskar rimligen Västerås. Hon är en av några mycket viktiga spelare för upplevelsen av Västerås och vi får innerligt hoppas att hon även i framtiden är lika eldad då hon behövs.

Hon tillträdde rollen som VD år 2008. Man skulle därför kunna tro att hon efter 7 år skulle känna att hon gjort sitt men av samtalet att döma är hon bara i startgroparna. Marias drömmar för Västerås sträcker sig nämligen långt fram i tiden. Bra.

Lite bakgrund:

Citysamverkan syftar till att stärka citys attraktionskraft så att fler västeråsare och besökare vistas i city och att de upplever centrum som Sveriges bästa city. Vi är lyckligtvis en bit från detta mål men vi har kommit en väldigt bra bit på vägen – allt är nämligen väldigt mätbart och alla siffror pekar uppåt.

Citysamverkan AB etablerades redan 1997. Av det jag förstår var tanken redan då god men handlingen lam. Det fanns inga tydliga strategier och samverkan var mer ord än en samlad kraft. Centrum hade stagnerat och det krävdes nu en samverkan på riktigt. Denna samverkan består sedan 2008 av fastighetsägare, handlare, köpcentrum, styrgrupper, politiker och andra intressenter.

Framgångsformeln, enligt alltomvasteras.nu, i denna samverkan är samförstånd, en glasklar vision utan frågetecken och en innerlig vilja att lösa problem gemensamt över gränserna. Att rörelsen leds av en dedikerad och kompetent ledare är såklart på många sätt avgörande för att allt ska gå så fort och smidigt som det faktiskt gör.

Avslutningsvis:

Vid hemkomst så föll några pusselbitar på plats. Ett tidigare inlägg som publicerats på bloggen vid namn ”Västerås igår och idag” beskrev vi de händelser och observationer som ledde oss till Västerås från Stockholm.

I inlägget beskriver vi faktiskt att Västerås som hemmaort kändes långt ifrån realistiskt för bara några år sedan. Det var ju först 2014 vi faktiskt kunde tänka oss att flytta till Västerås och det var i mitten av 2014 som det inte bara kändes realistiskt utan även helt rätt och fantastiskt kul.

Det fick oss att börja fundera över den enorma, samlade och kaxiga kraft Västerås drivs av idag och hur denna kraft faktiskt ledde oss hit till Västerås vilket vi ännu är väldigt glada över.

Nu siktar vi in oss på 2015 och självklart vill vi se ett ytterligare uppskruvat tempo, ännu fler snabba beslut och ännu fler omöjliga mål överträffas.

*Ingen ersättning har utgått för detta inlägg. Gillar bara att dela spännande saker med andra. Ska dock poängteras att Maria bjöd mig på en påse västeråschoklad vid avfärd. Detta tror jag däremot att hon inte gav bort som en muta utan snarare som en vänlig gest :).

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *