Matblogg

Köpte igår en mycket vacker Entrecôte från Stora Ekeby i Saluhallen. Som ni ser på bilden nedan är marmoreringen fantastisk:

IMG_8368-0.JPG

Det vita är alltså insprängt fett och är på många sätt avgörande för smaken.

Djuret är uppvuxen i Västerås och har vistats ute och endast fodrats ekologiskt på Stora Ekeby ca 20 min från stan.

Efter slakt har djuret hängmörats i åtta dygn. Därefter vacmörats i två veckor. Sen fick jag den äran att köpa några bitar.

Till detta köpte jag lite hemmagjord bearnaise från Stora Ekeby och pommes från Willys.

IMG_8372.JPG

Nåväl… Grillen tändes och den iskalla ölen öppnades. Grillade köttet och då ska det tilläggas, mot jantes förfäran, att jag är en expert på att grilla. Observera att bilden togs utomhus varför bilden är mörk och köttet ser bränt ut vilket den inte var.

Tyvärr måste jag haft lite otur då köttet inte var så mört som jag hade hoppats på. Det var gott men en bit ifrån vad jag skulle ha rätt att förvänta mig.

Vad som däremot överträffa mina förväntningar var osten jag fick tips om på hallen vilket var någon typ av Whiskeyost. Helt sagolik med de jämtländska handgjorda tunnbrödschipsen som också köptes på Ost.

IMG_8371.JPG

Hur som… Jag är så tacksam för att vi har en alldeles egen saluhall i Västerås. Det är fantastiskt att få prata med uppfödarna och ställa frågor kring slakten, skötseln, vad djuren har ätit mm. Fick även veta att jag var varmt välkommen på ett besök till gården. För Willys är jag en siffra, på Saluhallen är jag en människa och kund.

*Har såklart inte fått någon som helst kompensation för inlägget. Gillar bara att dela bra saker med andra.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *