Ge bort en stulen cykel i Julklapp

Nu kryllar det av stulna cyklar på Blocket. Passa på att köpa en stulen cykel innan någon annan gör det.

Stulna cyklar är en miljonindustri i Västerås då cykeltjuvarna får hålla på ostört. Detta pga att Polisen tyvärr inte prioriterar dessa brott även då de är så enkla att identifiera då bevisen är överväldigande.

IMG_8373-0.PNG

Västerås är en cykelstad i Världsklass.
Detta gör att det är många cyklar i cirkulation. Västerås har som mål att öka andelen cyklister men för att skapa trovärdighet kring denna ambitionsnivå tror jag det är smart ifall man också tar tag i baksidan av denna industri – vilket är alla stölder.

Att cykla är inte billigt. En cykel,
hjälm, anpassade kläder, speciallås, lampor, dubbdäck, vajrar, underhåll, service, glasögon vid snö eller regn kostar pengar. Ska man då riskera sin cykel till en liga varje gång man parkerar cykeln kan det bli för många kostnader att man till slut väljer bort cykeln som alternativ.

Nu har jag vid två tillfällen (från augusti 2014) hittills valt bort cykeln till förmån för bilen då jag inte kunnat ställa cykeln över natten vid Centralstationen pga riskerna.

Lördagslek:

Det finns, bara under ”Dam” på kategori ”Cykel” nu ett trettiotal cyklar på Blocket. Kan du också lista ut vilka cyklar som egentligen tillhör någon annan än säljaren? Själv kan jag räkna ihop antalet till nio självklara fall. Givetvis lovar säljaren kvitton som sen på plats inte finns. Sedan ska du veta att det döljer sig ett gäng cyklar bakom varje annons så ”erik”, ”adam” eller ”markus” kan alltid vaska fram fler cyklar ifall just den på bilden är slut.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *