Vill du göra skillnad – på riktigt?

I helgen händer det som vanligt en hel del kul grejer i vårt älskade Västerås. Vad som också händer, som inte får samma utrymme och uppmärksamhet, är en möjlighet för dig och mig att göra skillnad – på riktigt!

Det är nämligen i vanlig ordning Västerås Soppkök nu på söndag som varje söndag på Intiman, Sigurdsgatan 25.

Sigurdsgatan 25Organisationen bakom Västerås Soppkök är en välgörenhetsorganisation vid namn Filling Bellies. Verksamheten syftar till att hjälpa de människor som inte har det så bra som du och jag har det nu. Dessa människor är hungriga eller kalla och saknar  bostad eller så är de bara riktigt ensamma.

Något i deras liv gick snett och det kan hända dig och mig också hur märklig den tanken än känns idag.

Jag har följt organisationen via Twitter. Har även läst deras hemsida. Utöver det har jag tagit del av en intervju med grundaren från England (en fd missbrukare). Jag kan inte garantera att denna organisation är seriös eller vettig då jag inte besökt Västerås Soppkök själv ännu. Vad jag däremot kan garantera är att jag kommer göra ett besök inom kort och bilda mig en egen uppfattning.

Organisationen drivs av det som kommer in från sådana som dig och mig. Utan ditt eller mitt bidrag dör verksamheten ut. Det står på deras sajt att de tacksamt tar emot donationer av mat, dryck, kläder mm. Kommer man med kläder ska dessa såklart vara hela och rena. I synnerhet nu söker man efter vinterkläder och skor. Jackor, mössor, handskar, stövlar mm.

Denna och alla andra söndagar har man öppet mellan kl 13:00-16:00. Vill du också göra skillnad?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *