Intervju: Stefan Magnusson – Rekryteringsmässan.se

Tisdag den 9:e december kl 07:30 var det i vanlig ordning den stora Företagsklubben på Aros Congress Center på Munkgatan i Västerås. Sponsorn för eventet var AMA Arbetsmarknad vilka årligen driver Sveriges största rekryteringsmässa vid namn Rekryteringsmässan.

Till bordsgranne hade jag Stefan Magnusson som är en av Rekryteringsmässans representanter. Hans engagemang kring det han gjorde taggade mig till att ställa ytterligare frågor och dela svaren med bloggens följare.

Jag hörde dig tala om Rekryteringsmässan på Frukostmötet i Västerås. Vad tror du att ni vann av att sponsra Frukostmötet?

Nå ut till många människor på kort tid, och på det sättet sprida mässan, och dessutom genom utlottningen av monterplats, så fick vi på några minuter kontakt med 10 företag, som vill medverka på mässan

Hur länge har du arbetat med mässan?

Jag har varit med sedan starten 2007 och detta är min 12:e av 13 mässor

Vilka moment i detta arrangemang är det roligaste enligt dig?

Det är på mässdagen, att få hjälpa de arbetssökande, hjälpa företagen och samarbetet med arbetsförmedlingen. Det blir frukten av allt jobb innan.

Hur många är ni som roddar upp denna mässa?

Vi som är med i arbetsgruppen i Västerås är ca. 20 personer från AMA Arbetsmarknad och Arbetsfördelningen (10-10). På mässdagen så är vi ca.100 pers. som hjälps åt med allt

Vilka typer av rekryterande företag brukar få stort genomslag på Rekryteringsmässan?

De stora företagen med kända loggor, och om det är något företag som behöver extremt mycket personal.

Hur ska en arbetssökande besökare förbereda sig för bästa möjliga genomslag hos de utställande företagen?
Besöka hemsidan, www.rekryteringsmassan.se och där gå igenom vilka företag som är intressant för dig och vilka du vill besöka. Där står det ca 1 vecka innan mässan vilket rekryteringsbehov resp. företag har. Se till att du har gått in på deras hemsidor (ev. registrera dig) Ta dig tid att personligen prata med företagen på plats, är det mycket folk just när du är där, gå ett varv till.

Rekryteringsmässan i Västerås förstår jag är landets största. Hur har ni lyckats åstadkomma detta på så kort tid?

Jag tror att det har att göra med AMA:s och AF:s nära samarbete, där vi har våra företagsvärdar som ger en suverän service för företagen, och att Västerås-Eskilstuna ligger bra till geografiskt. Och dessutom bredden på företag som medverkar, allt från den lilla aktören till de stora drakarna.

Ni skriver att antalet tillsatta tjänster ligger på hela 400 efter en av era rekryteringsmässor. Hur följer ni upp detta egentligen?

Vi ringer upp företagen två månader efter mässan

Jag har noterat att både antal utställare och antalet besökare har minskat en aning år för år även då totalen är hög. Vad beror minskningen på?

Dels så har vi inte ambition att bli större, då det inte finns möjlighet för detta, rent lokalmässigt. Sedan får jag för mig att ”rätt ” personer numera går på mässan och vet vad mässan är för något, och då ligger vi på runt 13.500 besökare

Kan du ge något exempel på något utställande företag?

Mälarenergi, McDonalds, Kriminalvården, Försvarsmakten

Vilka är er optimala målgrupp bland potentiella besökare och varför?

Dels är det de arbetssökande mellan 18-65, och sedan de som vill byta jobb. En utmärkt dag att på kort tid träffa din ev. framtida arbetsgivare

Hur många besökare lyckas ni attrahera till år 2015 tror du?

Jag tror att vi kommer att ligga på samma antal som 2014, och då ca. 10.000 i Västerås och 3.500 i Eskilstuna

Du nämnde något om att utbildningsanordnare även ställer ut. Vad är nyttan med att även dra in dess på en rekryteringsmässa?

Det är ju så att utbildning krävs i de flesta branscher idag och här har du som besökare ett utmärkt tillfälle att träffa många på samma plats och tid

Vart håller Rekryteringsmässan till under 2015, vilket tid och vad kostar det för en besökare att träffa rekryterande företag?

Vi håller till i Bombardier Arena – Västerås och Munktell Arena – Eskilstuna och det är torsdagen den 5 mars mellan 12-17:30
Och att gå på mässan kostar inget som besökare, det går även kostnadsfria bussar mellan Västerås – Eskilstuna, om man känner att man vill besöka båda.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *