SD – Ett enfrågeparti?

Sverigedemokraternas landstings- och kommunpolitiker ska idag samlas i Västerås på Aros Congress Center. Mötet är Sverigedemokraternas största hittills och totalt beräknas det närvara 850 personer.

Sverigedemokraterna har skördat stora framgångar och har de senaste perioderna varit det snabbast växande partiet i Sverige. Orsakerna till partiets framväxt har flitigt debatterats och kan knappast undgått någon.

SD Västerås

Ett enfrågeparti?

Den frågan Sverigedemokraterna andas och lever är till stora delar migrationsfrågan. Isolerat kan man därför dra slutsatsen att Sverigedemokraterna är just inget annat än ett enfrågeparti.

Vad man då missar enligt mig är att migrationsfrågan, till skillnad från andra politiska områden, direkt påverkar breda delar av Sveriges alla samhällsfunktioner. Detta, enligt mig, gör att Sverigedemokraterna indirekt är allt annat än ett enfrågeparti. Hur Sverige bedriver migrationspolitiken ger alltså direkta effekter på skola, vård, omsorg, kultur, rättsväsendet, energipolitik, utrikespolitik, arbetsmarknad, lagsstiftning, jämställdhetsfrågor men även bostadsfrågan – på gott och ont.

Fri invandring?

Ja, självklart bör Sverige och alla andra länder tillåta fri invandring. Fri rörlighet av människor, varor och tjänster är något som i längden gynnar hela mänskligheten. Däremot bör man skyndsamt modernisera och reformera svensk migrationspolitiken till att spegla dagens och framtidens rörlighet och art.

Invandringens art är nämligen fundamentalt annorlunda än den för 70 år sedan men vi har gamla rostiga system för mottagande och integration anpassat till 40-talets Europa. Utgår vi från samma migrationsmall som gällde för 70 år sedan även i framledes gissar jag själv på att Sverigedemokraternas antal röster kommer stiga i lika snabb takt som invandringen ökar.

Lottsjobb, tolkar, instegsjobb, nystartsjobb, ”integrationsprogram” och jobbcoacher i all ära men det Sverige och Västerås nu behöver är ledarskap och ett avståndstagande från strutspolitiken.

För närvarande är det endast Sverigedemokraterna som erbjuder ledarskap i denna fråga utan någon som helst konkurrens från de övriga etablerade partierna.

Till de övriga partierna:

Ni har nu er chans fram till mars 2015 att ta över stafettpinnen och visa på reformvilja, ledarskap och verklighetsförankrad migrationspolitik men frågan är ifall ni tar den eller om ni låter SD visa vägen även detta val?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *