0737690760 – Stulen cykel

Nu har du landat här då du söker på ett nummer du funnit på Blocket i Västerås. Läs vidare då cykeln är stulen och självklart ska du inte köpa en stulen cykel – den tillhör inte dig hur mycket du än köper den.

Personen som har detta nummer heter allt möjligt på Blocket – Mikael, Michel, Peter eller André. Signaturerna säljer cyklar som är stulna och använder samma nummer vid kontakter vilket alltså är 0737690760 eller 0737442016 . Dessa nummer förändras ju med tiden och hur detta kan pågå är en gåta då det är så enkelt att få bukt med problemet.

Signaturen påstår att han har kvitto men detta har han såklart inte väl på plats. Brottslingen påstår att han tappat bort nyckeln men detta stämmer ju såklart inte heller då han själv har brutit låset. ”Peter” vill gärna mötas på Erikslund men är heller inte främmande för att besöka ett område nära dig – gärna på större parkeringsplatser.

I vanliga fall fotograferas cyklarna, som sedan läggs ut på Blocket, i en miljö man inte kan koppla till en specifik plats.

Cykeltjuven föredrar att stjäla svarta märkescyklar av dammodell. Anledningen till detta är att de är svåra att känna igen. Signaturen brukar vilja ha ca 1500 kr cyklarna.

Nu säljer han en cykel som jag tror är min!

Enligt polisen är det inte mycket mer man kan göra än att ”begära legitimation” på förövaren (tjena). Alternativt ska man ringa polisen när man väl står där (tjena). Försäkringsbolagen har heller inget intresse av att komma till rätta med problemen pga avskrivningar och självrisker som inte drabbar försäkringsbolagen.

You may also like...

1 Response

  1. Fredrik Andersson skriver:

    Ja, det är jävligt dåligt att polisen inte gör mer för att få stopp på stölderna. Min cykel stals ikväll, en svart Monark Karin, utanför Mälardalens högskola, och den har jag nog sett för sista gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *