Grillkurs Saluhallen Slakteriet

Idag gick jag kursen ”Gilla Grilla” på Saluhallen Slakteriet mellan kl 10:30-13:30. Kostnaden för kursen låg på 200 kr.

IMG_7396.JPG

För dessa 200 kr fick vi svar på alla frågor om grill man kan tänkas ha. Vi grillade 4 typer av kött och en fisk som vi sedan åt tillsammans med potatis. Vi tillagade en glaze och fick avnjuta allt detta med julmusik och öppen eld från tunna. Stämningen var på topp!

Vad fick vi lära oss på grillkursen?:

Olika temperatur på kött, vilka kryddor man kan laborera med som grund, indirekt eller direkt värme, olika sorters grill och olika nyttor, termometrar, kol eller briketter, grillock eller inte, vända köttet eller inte, mängden kol, betydelsen av temperatur, olika sorters kol och många andra frågor fick vi svar på.

Är du en grillentusiast som jag tycker jag absolut att kursen är värd att spana in. I slutet av december vet jag att det ska gå en till kurs med Sheriff Roy där han visar hur man grillar julskinkan.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *