Välkommen till Västerås

Här har ni ett relativt nytt videoklipp om Västerås. I klippet ser ni snygga flygbilder av Västerås City, Svartån, Västerås Slott, Stadshuset, Anundshög, Mälaren. De två som talar är Stadsdirektör Bo Dahllöf och Landshövding vid namn Ingemar Skogö.

Bo Dahllöf tillträdde som Stadsdirektör den 1 november 2012 och kan stoltsera med att vara näst bäst betalade Stadsdirektör i Sverige. Endast stadsdirektören i Stockholm har mer i lön. Inte illa, bra förhandlat. Vi får hoppas att våra skattepengar används väl. Bo Dahllöf arbetade senast för Gotland.

Landshövdingen Ingemar Skogå mår även han riktigt bra som Sveriges näst bäst betalda Landshövdning med sina sju andra sidouppdrag i bl a Sensys Traffic.

Sensys Traffic AB utvecklar, marknadsför och levererar system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning. Som ni invånare kanske noterat har det på senaste tiden dykt upp flera nya trafikövervakningskameror. Bl a finns det nu två nya på Stockholmsvägen och ett flertal mobila enheter runtom i Västerås. Detta är förhoppningsvis riktigt bra för Västerås och med all säkerhet bra för Sensys Traffic som fick leverera dessa övervakningskameror.

Det är bra för Västerås att vi har affärsorienterade beslutsfattare och det är bra att dessa har bra betalt. Vad vi däremot nu måste hålla ett öga på är att dessa herrar fokuserar på Västerås Stad och dess skattebetalande invånare och inte fullt så mycket på deras privata sidouppdrag. Läste dock precis att Ingemar Skogö sagt upp sin roll som Landshövding och går i pension vid årsskiftet – 65 år gammal. Får se vem som kliver in i hans ställe.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *