Summering Västerås Marathon

Här kommer en liten summering av Västerås Marathon 2014.

Jag själv dök upp vid Fiskartorget kl 17:30, alltså ca 30 minuter innan starttid. Det var mörkt och öde. Började starkt tvivla på att det skulle bli något lopp. Gick in lite mer på Fiskartorget och såg att entrén lös upp i Stadshuset.

Såg en man stå med en kabel och gick fram och frågade om det skulle vara något lopp här varpå han svarade jakande. Mannen med kabeln hänvisade mig till en vit vagn där jag skulle anmäla mig vilket jag gjorde.

Det var bara 20 anmälda Västeråsare men stämningen var riktigt positiv. Jag hörde mig för och de allra flesta skulle springa 4 varv (ett varv är på 5,5km). Jag själv hade bestämt mig för att springa 3 varv.

Kl 17:55 ställde alla upp vid startlinjen och Stadshusets klocka ringde 18:00 och vi började springa. Tempot var relativt högt och sträckan var fenomenal. Västerås är verkligen vackert!

Efter 11 km började det kännas men tack vare gruppens pepp och den sköna attityden körde vi på i bra tempo. Efter varv 3 kom jag in på 1h och 29 min. Nästa år tar jag fyra varv.

Innan hemgång hörde jag mig för med arrangörerna av eventet pga min nyfikenhet. Det visade sig mycket riktigt att detta lopp syddes ihop av en person som även var ansvarig för att lägga upp sweevent.se som släcktes ner två dagar innan loppet. VLT skrev en liten artikel. Evenemangskalendern på Visitvasteras.se var heller inget arrangörerna kände till och ingen Facebook-grupp hade ordnats inför loppet.

Annons:

Slut annons.

Söker du på ”Västerås Marathon 2014” på Google äger denna blogg förstaplaceringen på detta sökord. Mao gissar jag själv att det var denna blogg som stod för hälften av deltagarna och VLT för andra hälften. Bara idag och igår har inlägget ”Västerås Marathon 2014” ensamt lästs ca 250 gånger så intresset har varit stort men då det inte fanns någon annan officiell kampanjsida var det nog få som tordes tro på att det verkligen skulle bli av.

Hur som helst så var det första gången jag sprang 16,5 km och första gången jag sprang ett lopp med andra och det var klart något jag kommer göra om.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *