Måla furutrappa vit

Att måla om sin furutrappa vit har inte speciellt mycket med Västerås att göra egentligen. Anknytningen till Västerås är väl att tapetseringen sköttes av en målarfirma från Västerås och att själva målningen av trappan skedde av mig i mitt västeråshem 🙂

Jag började med att slipa trappan. Slipmaskinen köpte jag från Bauhase. Jag använde sandpapper med 150 eller 180. Köpt på Öbergs i Västerås. Jag slipade såklart inte fullt ut – snarare ruggade upp. Därefter tvättade jag med målartvätt.

Furutrappa

När tvätten var klar lät jag trappan torka. Därefter rollade jag på häftfärg/grundfärg.

Fästfärg på Furutrappa

När grundfärgen torkat målade jag varannat steg i vald täckfärg. Detta gjorde jag i syfte att kunna fortsätta använda trappan. Färgen kleta jag på med rollern två gånger.

Täckfärg på Furutrappa

Sedan tapserades det. HSK Byggnads anlitade jag. Nöjd är jag med deras jobb. Kan rekommenderas. Robin och Toni heter killarna. Du når dom på HSK@HSKbyggnads.se.

Måla furutrappa vit

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *