Var ligger Västerås?

Västerås ligger vid Mälaren ca 10 mil väster om Stockholm. Det går att åka till och från Stockholm med bil, buss eller tåg och tar ca 50 minuter oavsett färdmedel. Med bussen tar det dock något längre. Sträckan med bil är tvåfilig och tillåter en hastighet mellan 110-120 km/h större delen av sträckan.

Var ligger Västerås

Var ligger Västerås – i förhållande till Gävle, Uppsala, Örebro, och Göteborg?

I förhållande till Gävle ligger Västerås ca 18 mil söder om Gävle. Bussen tar dig till Gävle från Västerås med byte i Uppsala. Det finns ingen direktlinje heller med tåg.

Uppsala ligger med bil ca 58 minuter från Västerås eller ca 8 mil i nordöstlig riktning. Från Västerås är det förutom bil enklast att ta bussen som går med regelbundenhet till och från Uppsala.

Örebro ligger ca 50 minuter från Västerås med direkttåg. Du kan även ta dig med buss eller bil såklart där bilen tar dig till Örebro på samma tid som tåget.

Till Göteborg tar du dig enkelt med direkt från Västerås Centralstation med tåg på ca 3,5 h som snabbast. Göteborg ligger ca 38 mil från Västerås.

Eskilstuna ligger söder om Västerås på andra sidan Mälaren. Till Eskilstuna tar du dig direkt med tåg från Västerås Centralstation på ca 30 minuter. Med bilen är det ungefär samma tidsavstånd.

Till Sala tar du dig med tåg på ca 25 minuter och du slipper byten.

Med bil tar du dig till Arlanda Flygplats på ca 1 h och till Skavsta Flygplats tar det ca 1,5 h med bil. Att föredra är såklart att ta flyget från Västerås Flygplats ifall önskad destination erbjuds därifrån. Flygplatsen i Västerås ligger på fem minuters bilavstånd från Västerås City.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *