Svensexa Västerås

Känner du någon som står i begreppet att gifta sig? Då kanske detta inlägg kan inspirera dig att hitta saker att göra i Västerås på Svensexan. Såklart kan detta inlägg även intressera dig som ska ha en Möhippa.

En rolig svensexa är en svensexa som är actionfylld, kräver minimalt med logistik och ger tid med den som ska gifta sig. För att lyckas med detta krävs det såklart att de aktiviteter man vill göra ligger på rimliga avstånd från varandra. Här kommer såklart Västerås in i bilden.

Jag kommer att begränsa mina förslag på Möhippor/Svensexor till givna aktiviteter och samtidigt tillhandahålla en karta på dessa platser så att det är enkelt även för den som inte kan Västerås att förstå hur dessa platser på aktiviteter förhåller sig till varandra.

Det finns som sagt mycket att välja mellan i Västerås och i synnerhet roliga saker att göra på en svensexa. Nedan kommer förslag och något passar oavsett årstid eller väder.

Möhippa, Svensexa i Västerås

1. Kabelparken: Kabelparken är nyligen invigd och har öppet under sommarhalvåret. Detta är såklart en given aktivitet för en Möhippa antingen för er alla eller bara för offret. Mer info hittar du här om Kabelparken.

2. Kokpunkten: Kokpunkten är ännu en given aktivitet för en Svensexa. Kokpunkten är ett Actionbad i världsklass och färdigställdes hösten 2014. Här kan du välja mellan lite olika adrenalinsprutande attraktioner som Double Racer, Black River, Insideout, Boomerang, Aqua Cinema, Turbine, The wall och några till häftiga åk. När det är dags att varva ner är det Relaxen som gäller där du kan köpa öl i baren, välja mellan en av tre bastutyper och ha en fantastisk utsikt över Mälaren.

3. Hälla Gokart: Åter en givning aktivitet. Behövs inte förklaras ytterligare. Se karta för plats.

Svensexa - Kabelparken

PICS BY PEWE

4. Prison Island: Prison Island är en aktivitet jag själv inte gjort ännu men har hört talas om. Känns som en klockren grej att göra ihop på en Svensexa eller Möhippa. Får en känsla av att detta kan fungera som en väldigt bra Teambuildande aktivitet och detta kan vara nödvändigt att behöva genomgå ifall någon blivit sur på någon under aktiviteternas gång.

5. The Rock Adventure: På The Rock Adventure finner du en anläggning för paint ball. Har heller inte varit här men av hemsidan att döma ser det kul och spännande ut. Det ska finna sen utomhusbana och en banan inomhus på ca 2 000 kvm. Det lovas mörka gångar med övergivna kontorslandskap och breda, vrakfyllda gator med bilar, trappor, dörrar, en buss och värn – resulterandes i en stadsomgivning som taget ur en film.

6. Fallskärm: Beroende på väder och årstid har du möjlighet att hoppa fallskärm. Detta har jag gjort, dock inte här. Vad jag kan säga är att det är en upplevelse för livet och faktiskt inte läskigt som man kan tro. Det läskiga slår över när man sitter med benen utanför flygplanet och hjärnan slutar registrera och sedan svävar man i luften.

7. Yachtcharter. Inte så dyrt som det låter och något som kan vara extra minnesvärt är att hyra en Yacht. Denna aktivitet är ju såklart bäst på sommarmånaderna. Observera dock att deras hemsida inte är fullt så exklusiv som deras Yacht (vilket är anmärkningsvärt)

8. Vattenskoter. Samma företag som ovan hyr även ut vattenskotrar från 15 minuter och i flera timmar.

9. Ribbåt: Genom ett par olika företag kan du åka Ribbåt. Här kommer ett exempel på företag.

10. Slalomskidor: Är ni ett gäng som gillar att åka skidor står Vedbobacken till ert förfogande med ett par lätta och medelsvåra nedfarter. Det finns även en Fun Park för den som gillar att hoppa och raila.

11: Klättervägg: Safari Camp erbjuder en klättervägg på 285 kvm och 7 meter hög och väggarna har olika svårighetsgrad.

12: Helikoptertur: Genom ITELL Helicopter kan du göra en helikoptertur över Västerås och Mälaren. Från 3 500 kr och uppåt beroende på önskemål.

Något av detta ovan borde rimligen passa just er Möhippa eller Svensexa. Såklart finns det massa annat mindre actionfyllt men för det mesta gillar man lite annorlunda och mindre vardagliga aktiviteter att göra och då bör några förslag ovan fungera bra.

(NY): Yoump: Sveriges första trampolinpark. Här finns det studsmattor och trampoliner på över 3000 kvm. Riktigt kul aktivitet där en timme flyger förbi.

Västerås - Hälla

(NY) Aktivt Uteliv: Kontakta Aktivt Uteliv om ni skulle tycka det var kul att sätta ihop en anordnad nybörjarkurs inom rullskidor, slalom, längdskidor eller mountainbike är det till Aktivt Uteliv ni ska vända er. Företaget arrangerar privata nybörjarkurser för er om ni är minst 4 personer. För 599 kr ingår instruktör, utrustning och två timmars kul aktivitet.

Mountainbike Kurs - Västerås

(NY) Segelflyg: Kontakta Turistbyrån i Västerås och köp en biljett för segelflygning. Helt klart lite annorlunda. Det är absolut inte jobbigt att ta sig till klubben i Johannisberg, enkelt med parkering och det går fort att komma upp i luften när det väl är din tur.

Segelflyg ovan Västerås

(NY) The Steam Hotel

Vill ni gå på spa, njuta av vidunderlig utsikt högst upp på Ångkraftverket eller bara chilla framför den öppna brasan i en fantastiskt intressant milö är det Sveriges nya destination The Steam Hotel ni ska söka er till.

Hotell i Västerås

Den sista måltiden?

Ja, den görs på någon av alla Västerås krogar. Det finns så pass många och på denna blogg får du lite idéer på några ställen jag själv gillar. Att avsluta kalaset med goda drinkar och en vy över stora delar av Västerås göra man antingen på 13: Sky Bar eller på på 14: Restaurang Djäkneberget. Det sublima med att avsluta med drinkar på toppen är att det på en Möhippa eller Svensexa åter påminns om den bistra realiteten om vad som väntar 😉

Avslutningsvis på detta inlägg om vad man kan hitta på inför en Möhippa eller Svensexa kommer nu en kart på de platser där aktiviteterna finns. Lycka till och kör hårt:

Möhippa Västerås

You may also like...

3 Responses

  1. Bosse skriver:

    Bästa fester är i Polen! Senaste tiden var jag i Warzawa för första gången och vi gick med några grabbar på New Orleans Gentlemen’s Club & Night Restaurant. Jag ska säkert komma tillbaka!

  2. André skriver:

    Bosse din gamle snuskhummer

  3. MAmm skriver:

    Bra sajt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *