Dyrt besöka Kokpunkten?

En del mycket högljudda människor klagar på att prisläget på Kokpunkten är för högt och i detta inlägg ska vi undersöka prisläget på Kokpunkten i detalj.

För att svara på frågan ifall det är dyrt eller inte att besöka Kokpunkten måste vi först förstå vad det faktiskt kostar och vad man får.

Kostnad:

Beroende på ifall du besöker Kokpunkten på helger, röda dagar eller fredagar har du ett pris. Ifall du istället besöker Kokpunkten mellan måndag och torsdag har du ett annat pris.

Vuxen räknas du som 17 år eller äldre. Då kostar det som mest 195 kr. Måndag till torsdag kostar det 145 kr.

Ungdomar mellan 7-16 år betalar som mest 165 kr och mellan måndag och torsdag 125 kr.

Barn mellan 3-6 år betalar 95 kr som mest – annars 55 kr.

Utöver detta kan du betala för tillägg som Relax.

Vad får man?:

Du får vistas i en av världens mest moderna badanläggningar med modern teknologi och ett badäventyr likt få andra bad på åtta våningar. Förutom själva plaskandet kan du tävla mot andra i höga farter, åka ner i forsar, simma runt med med fiskar på en HD-skärm i 340 grader, klättra på väggar ovanför vattnet och mycket mer.

Är det dyrt?

Det är ju såklart beroende på vad du jämför med så låt oss undersöka några andra typer av attraktioner i Sverige:

Junibacken:

Junibacken på Djurgården i Stockholm tar 145 kr för vuxen och 124 kr för barn. Att parkera bilen (ifall det finns plats) kostar säkert 50 kr/h om inte mer. En bulle och ett glas saft till barnen kan kosta ca 50-70 kr. Kön är lång och det gäller att armbåga sig fram.

Gröna Lund:

Att bara kliva in i Gröna Lund kostar 110 kr. Då har du alltså inte köpt eller åkt något. Parkeringsplats tror jag kostar ca 70 kr/h och du får räkna med att leta plats i ca 30-60 min.

Vasamuseet:

Det kostar 130 kr att få se Vasaskeppet.

Skansen:

100 kr. Självklart kostar det extra ifall du vill se på något extra.

Tom Tits Experiment (Södertälje)

189 kr.

Bio:

Egentligen kostar idag ett biobesök (vilket som helst) 120 kr.

Så, är det dyrt att besöka Kokpunkten? Nej, absolut inte.

Det kostar 495 kr att besöka Sturebadet i Stockholm men då får du faktiskt låna en handduk som bonus 🙂

Nej, ett besök på Kokpunkten för 195/145 kr är inte dyrt så länge du inte nöjer dig med endast en simbassäng – då är nog Kokpunkten fel attraktion för dig.

Att betala några kronor i parkeringsavgift är heller inte konstigt. Att man inte får ta med sig tält, matsäck och kastruller är heller inget anmärkningsvärt.

Tycker du att Kokpunkten är något du vill besöka ofta kan du köpa ett årskort för 1 645 kr (lägre pris för ungdomar). Då får du besöka Actionbadet hur många gånger du vill under ett år. Besöker du Kokpunkten två gånger i månaden har du faktiskt bara betalat 68 kr/besök och då är vi nästan nere på samma pris som Lögarängsbadet.

Så svaret på frågan om Actionbadet är dyrt är självklart nej, men visst… de behöver ta betalt…

You may also like...

1 Response

  1. Cicci skriver:

    Vi som åkt över 15 mil (efter tips ifrån kompisar som var där för några veckor sedan) och upptäckte att de precis ändrat öppettiderna och delat på dagen blev inte så glada direkt. Att bara få vara där några timmar och betala lika mycket som kompisarna gjorde som kunde vara där bra mycket längre än oss kändes riktigt illa. Att dessutom Kokpunkten ger alla exakt samma standardsvar gör inte saken bättre. Deras nya tider passar inte oss som åker långväga i alla fall hur mycket de själva än tycker att det är bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *