Tidningar Västerås

Det finns som jag förstår två olika tidningar som ges ut i Västerås. Dessa är ”Västerås Tidning” och ”VLT”.

VLT kommer ut alla dagar i veckan, finns på nätet på vlt.se och finansieras delvis via prenumerationer och företagsannonser.

Västerås Tidning kommer ut en gång i veckan, finns på nätet och finansieras via annonsörer.

Av det jag förstår ingår VLT i en företagsgrupp vid namn Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB. Inom samma grupp drivs även fem andra varumärken.

Bolaget har från år 2011 fram till och med 2013 gått från 411 anställda och en omsättning på 955 miljoner till 279 anställda och en omsättning på 756 miljoner kronor.

Mao går även VLT tidningsdöden tillmötes.

Både pappersutgåvan av VLT och nätbilagan är minst sagt sunkig och håller en kvalité som kan förväntas av en praogrupp från en gymnasieklass.

Besöker du VLT.se kommer du till insikt att bildmontagen ofta repeteras och att artiklarna är små utdrag från föregående kvälls polisrapporter och några kopierade artiklar från TT. Så mycket för den kritiskt granskande tidningen som dessutom livnär sig på presstödet. För övrigt hinner jag byta kalsonger tre gånger innan VLT uppdateras med en ny polisrapport eller en intetsägande artikel. Kommentarsfältet är fö kraftigt censurerade där endast politiska korrekta kommentarer ges utrymme att godkännas.

Själva papperstidningen som dimper ner oönskat i brevlådan är inte den heller speciellt innehållsrik och grafiskt påminner om något från 90-talet.

De anställda på VLT är en etnisk och åldersmässigt homogen grupp bestående av etniskt svenska män och kvinnor i övre medelåldern – alla med samma åsikter, motsvarande boendeformer, intressen, utbildningsbakgrund, vanor mm kan jag gissa.

Avdelningen för sport skiljer sig dock åt då den är överrepresenterad av män där endast en av fem är en kvinna. Bilagan ”Nära och Kära” består såklart endast av kvinnor.

Nä du… VLT är i dess nuvarande form något som fort och säkert går tidningsdöden tillmötes så länge man inte tar läsarna på allvar och börjar leverera innehåll värt att läsa.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *