Inspirationsföreläsning på Culturen

Satt i soffan och bläddrade runt i Västerås Tidning. Såg då ett reklaminslag om att ABF anordnade en föreläsning i Culturen med temat ”Ingenting är omöjligt”. Blev intresserad och fortsatte läsa.

Föreläsaren skulle vara en person vid namn Anders Olsson. Anders var tydligen en person som vunnit Guld i 400 resp 100 meter (simning) i världen men även Guld i Peking och Grekland.

Jag bestämde mig för att gå och lyssna. Inte för att jag är speciellt intresserad av simning eller medaljer utan snarare för att jag visste att jag skulle bli inspirerad och lära mig något.

Det som gör Anders unik (i detta fall) är att Anders ”Järnmannen” Olsson inte har några fungerande ben. Han sitter i en rullstol och gör och klarar så mycket mer än 99% av oss andra utan några som helst handikapp.

IMG_7053.JPG

Föreläsningen var en av de mest inspirerande, mest positiva och mest underhållande jag varit på. Märkligt att inte fler tog chansen – speciellt med tanke på att det bara kostade 20 kr.

Järnmannen föreläste 45 * 2 minuter och hans historia kommer jag inte försöka återberätta. Du får helt enkelt hålla utkik för nästa själv då ingen kan berätta hans historia, hans nu och hans planer för framtiden som honom själv.

Jag fick iaf förmånen att ställa två frågor jag gärna delar med mig av:

1.) Vad motiverar dig att fortsätta lyckas gång efter annan?

Med tanke på att jag själv sysslat med personlig utveckling är denna fråga central. Svaret som Anders gav var att hans smärtor helt enkelt blir mildare av träning och tävling.

2.) Vad fick och får dig att vända alla olyckliga tillfällen till något positivt?

På denna svarade Anders Olsson att han har sin familj att tacka för det. Hans fru verkar vara minst lika mycket av en hjälte som han själv.

Hoppas du har turen på din sida att få del av hans berättelse du också någon gång.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *