Shawarmarulle, ost och oliver

Dagens fredagsmysbesök gick till Saluhallen Slakteriet på Slakterigatan 6 ca 3 km väster om stan. Vi bestämde oss för att testa Arabian Nights som tillhandahåller ett något annorlunda inslag på Slakteriet Saluhallen.

Vi träffade där Basem som rekommenderade oss Shawarmarullen vilket vi var väldigt nöjda med. Basem är alltså killen ni såg på fronten till detta inlägg. Shawarma betyder typ ”snurrande” på arabiska då kyckling eller lamm som roteras och grillas samtidigt. Mumsigt och tillräckligt med mat. Maten äter man i själva food courten i Saluhallen. Shawarmarullen serverades i uppskurna bitar med Tabbouleh, vit krämig sås och en mer traditionell sallad.

Här kommer en bild:

Arabian Nights - Saluhallen

Efter besöket på Arabian Nights passade vi på att stanna och prata med Anne Stockenberg på Evanna Ost & Deli – också inne på Saluhallen. Vi köpte lite ekologisk ost och köttiga små oliver som vi ska festa på ikväll. På bilden nedan skär Anne upp en bit Manchego Eko. Utöver denna bit inhandlades en bit Bleu d`dAuvergne som var galet fet och smarrig.

Evanna Ost och DeliJag lovade Anne att skriva till henne och berätta om ett rött vin jag drack som verkligen är något utöver det vanliga och här kommer tipset:

Adobe Reserva, Cabernet Sauvignon, Chile. Ett av de bättre ekologiska vinerna jag smakat tror jag nog.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *