Indisk Restaurang Västerås

Igår gav vi Restaurang Agra Taj en chans även då vi var lite tveksamma.

Den Indiska restaurangen ligger centralt i stan på Smedjegatan 6, mittemot SF Bio, Texas Longhorn och Folkets. Restaurangen startade upp under maj 2012 och är nu alltså drygt två år gammal.

Tveksamheten bestod i att själva stället inte ser speciellt inbjudande ut men vi var alla sugna på indiskt så det fick bli Agra Taj.

Uteserveringen var tom och inomhus var det bara halvfullt men det doftade gott. Vi blev hänvisade till ett bord och blev tilldelade menyer där jag såklart började med att beställa den indiska ölen King Fisher.

Jag valde nr 11 och en King Fisher på 66 cl. Nr 11 är en Mixed Sizzlar vilket är grillad lammfilé, kycklingfilé och Kungsräkor. Tre olika såsstyrka gick att välja på och den jag valde var stark. Maten serverades på en stekhet järnplatta. Valde dock som vanligt bort den förbenade korianderkryddan då jag och koriander inte fungerar bra ihop.

Min fru valde nr 6 vilket var Chicken Tikka Sizzlar – tandoorimarinerad grillad kycklingfilé.

Barnen fick något på barnmenyn bestående av mildare marinad och kyckling.

Som tillbehör beställde vi 2 vitlökstoppade naanbröd.

På bilden nedan ser vår mycket trevliga bordsvärd vid namn Masud Alam (tillika delägare om jag förstod det rätt)

Indisk Mat Västerås

Jag berättade för Masoud att jag gärna ville skriva om hans mat vilket han tyckte var kul då alla i sällskapet tyckte att maten var väl värd att uppmärksammas pga dess fantastiska smak, konsistens, lukt och trevliga servering.

Avslutningsvis vill jag alltså skriva att Agra Taj i Västerås är en av de bättre indiska restaurangerna jag ätit på och kan varmt rekommendera dig ett besök om du inte redan hunnit vara där – du kommer bli mer än nöjd om du gillar det indiska köket.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *