TripAdvisor Västerås

I detta inlägg ville jag komma med ett tips till de företagare i Västerås som representerar en restaurang, sevärdhet eller hotell.

Gå in på världens största reseforum – TripAdvisor – och presentera ditt hotell, restaurang, butik, eller sevärdhet. Det finns ett gratiskonto ni kan börja med att använda. Finns du inte på Tripadvisor finns du inte alls för turister i Västerås. På TripAdvisor får resenärerna alltså hjälp att planera det perfekta besöket i staden.

Själv använder jag alltid TripAdvisor på mina utlandsbesök och tack vare andras omdömen kan jag fokusera på det bästa, det roligaste, mest passande för barnen och får ett gäng praktiska tips på vad jag bör tänka på inför mitt besök.

Reseforum Västerås

Hur fungerar TripAdvisor för en turist i stan?

Säg att ABB har gästbesökare från utlandet. De har ingen aning om vad de ska göra efter jobbet så de går in på Google via deras smartphone och skriver ”TripAdvisor Västerås”. Besökarna får nu upp olika kategorier vilka är ”Restauranger”, ”Sevärdheter”, ”Hotell”. Säg att besökaren då klickar på ”Restauranger” och här presenteras nu en lista. Besökaren kan nu filtrera i listan på de mest populära, dyrast eller billigast.

Populäriteten baseras på vad tidigare besökare gett för omdöme. TripAdvisor är så pass smart byggd så att besökaren från exempelvis Kina eller Finland kan få de skriftliga omdömena direktöversatt till sitt egna språk.

Uppmaning till Visit Västerås:

Jag uppmanar verkligen Visit Västerås att bearbeta denna kanal då TripAdvisor är förstahandskanalen som besökare använder sig av. TripAdvisor är alltså världens största reseforum med ca 60 miljoner unika besökare per månad. Om någon utifrån Sverige ska besöka Västerås är det TripAdvisor besökaren använder – ”Visit Västerås” känner få till förutom vi som bor här.

Kokpunkten lyser med sin frånvaro och likaså Kabelparken men även Lögastrand, Prison Island, GoKarten i Hälla, Slakteriet Saluhallen, Självplock av jordgubbar utanför City, Björnön, Klätterväggarna, Pianobaren i skrapan, Öster Mälarstrands strandpromenad och väldigt mycket annat. Vebobacken har inte något fotografi i listan av besöksmål, likaså Västerås Flygmuseum. Ingen av Västerås alla gallerior har några bilder heller för den delen och omdömena lyser med sin frånvaro. Sevärdheter har Västerås enligt TripAdvisor endast fyra av och alla förutom en har en bild. Max antal omdömen för dessa ligger på ynka ett omdöme.

När jag senast i vintras besökte Budapest i Ungern var TripAdvisor nyckeln för mig och min familj. Utan TripAdvisor hade vi aldrig lyckats pricka så rätt som vi gjorde. Även de aktiviteter som låg riktigt avsides var värda ett besök då antal omdömen och positiv feedback från gästerna var slående. Potentialen är stor med detta reseforum.

När jag besökte Kina för två år sedan var allt skrivet på mandarin, få talade engelska men TripAdvisor hjälpte mig hitta allt jag behövde och mer.

Jag och familjen besökte Uppsala för ett år sedan och genom TripAdvisor hittade jag bl a ett hotell, en fantastiskt skaldjursrestaurang och ett annat besöksmål. Samma sak var det i Jönköping. Vad jag vill säga är att TripAdvisor är en högst trovärdig kanal att använda sig 😉

Så, är du ansvarig för kommunikationen utåt från Västerås Stad, ett hotell, restaurang eller sevärdhet rekommenderar jag dig varmt att besöka TripAdvisor och presentera ditt besöksmål.

Det kan vara intressant för mig att avsluta detta reklaminlägg med att jag (eller någon annan) inte fått någon som helst ersättning för att skriva detta inlägg. Är bara intresserad av berätta om möjligheten.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *